Tablet bilgisayarla rekor büyüme

20 Haziran 2011 Pazartesi 18:13
Tablet bilgisayarla rekor büyüme






Tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonların başlıca üretim yerlerinden biri olan Tayvan, bu ürünlerle ihracatta en yüksek ikinci değere ulaştı. Mayıs ayındaki ihracat rakamının, 37,62 milyar dolar ile ülke tarihindeki en yüksek ikinci değer olduğu belirtiliyor.   
        Tayvan Ekonomi Bakanlığı (MOEA), ülkenin bir önceki aya göre yüzde 0,57 artan ihracat hacminin, mayıs ayında 37,62 milyar dolara ulaştığını kaydetti. İhracat hacminin bu yükselişinde ise tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonların büyük bir yere sahip olduğuna dikkat çekildi. Bu bağlamda açıklama yapan MOEA, birçoğu Tayvan merkezli şirketler tarafından yapılmakta olan akıllı telefon ve tablet bilgisayarların ülke ihracatında en büyük paylardan birine sahip olduğunu bildirdi.   
        Öte yandan Tayvan, Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) ile de ekonomik ilişkilerini günden güne geliştiriyor. ASEAN'a üye Tayland, Endonezya, Vietnam, Singapur, Malezya ve Filipinler gibi 6 ülkeye mayıs ayında yapılan ihracatın 4,25 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaştığı kaydedildi. Japonya'ya olan ihracatın ise geçen seneye göre yüzde 8,77 azalarak 3,56 milyar dolara indiği belirtiliyor. İhracatın azalmasının sebebi olarak, Japonya'da mart ayında meydana gelen deprem ve tsunami gösteriliyor.   
        Tayvan ülke tarihinin en yüksek ihracat değerine 38,99 milyar dolar ile geçtiğimiz Mart ayında ulaşmıştı. Bu ayın başında Taipei'de düzenlenen dünyanın en büyük ikinci bilgisayar fuarı Computex ise ülkede 25 milyar dolar ticaret hacmi oluşturmuştu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.