Talat: Kıbrıs'ta artık taksim olamaz

17 Ocak 2013 Perşembe 22:03
Talat: Kıbrıs'ta artık taksim olamaz






LEFKOŞA (CİHAN)- KKTC'nin İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ta artık taksimin olamayacağını söyledi. Talat, Kıbrıs sorununun artık dünya ve Birleşmiş Milletler (BM) 'in de sorunudur. Bu bağlamda artık taksimin olamayacağını, taksim destekçileri de artık anlamıştır. dedi.

Katıldığı yerel bir televizyonda konuşan Talat, Kıbrıs konusu ve bazı konulara değindi. Talat, Rum Başkanlık seçimlerinde en büyük aday olarak gösterilen Nikos Anastasiadis'in çözüm için avantaj olacağını kaydetti.

Kıbrıs sorununun sadece Kıbrıslılara ait olmadığına vurgu yapan Talat, Kıbrıs sorunu artık dünyanın sorunudur. dedi. Bu nedenle Kıbrıs'ta taksimin artık var olamayacağına dikkat çeken Talat, bunun taksim destekçilerince de anlaşıldığını savundu.

Mehmet Ali Talat, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu´nun çözüm istemediğini de iddia ederek, bunu da her vesileyle yaptığı konuşmalarda teyit ettiğini anlattı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.