Tarlada çalışan kadınlar 09.05'de dondu kaldı

Saat 09.05, Türkiye'de hayatın durduğu an. Tarlada çalışan bir grup emekçi kadın, hiç kimsenenin beklemediği bir anda, saygı duruşuna geçince, ortaya bu fotoğraflar çıktı.

10 Kasım 2017 Cuma 15:30
Tarlada çalışan kadınlar 09.05'de dondu kaldı






Tarlada çalışan kadınlar 09.05'de dondu kaldı

Türkiye Mustafa Kemal Atatürk'ü anıyor. Günün en anlamlı fotoğrafı bugün Lüleburgaz'dan bir tarladan geldi. 10 Kasım'da otobüste, metroda ve şehirde herkes esas duruşta duruyor durmayana da tuhaf bakılabilir; ama onlar Lüleburgaz'da bir tarlada çalışıyorlar. Sisli havada tarla işlerine devam edebilirlerdi... Ama Ata'ya saygılarını göstermek için ellerindeki fidanları, çapaları bıraktılar. Saat tam 09:05'te siren sesleriyle birlikte işlerini bırakıp saygı duruşunda bulundular.

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde tarlada çalışan 18 kadın işçi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat 09.05’te ilçe merkezinde çalan siren sesleriyle birlikte işlerini bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Lüleburgaz İlçesi’nin Turgutbey Köyü’nde, bir tarım firması adına 18 kadın işçi buğday, arpa ve yulaf tohumları ıslah çalışması yapmak için tarlaya girdi. Ellerinde çapalarla çalışan kadınlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’de ilçe merkezinde çalan siren seslerini duyunca ellerindeki çapaları bırakarak, saygı duruşuna geçti.

Siren sesleri boyunca tarla ortasında saygı duruşunda bulunan kadınlar, daha sonra yeniden çalışmaya başladı. İşçi kadınların Ata’ya saygı duruşları, çevredekiler tarafından görüntülendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.