Tarsus zeytinde Türkiye lideri olmak istiyor

06 Aralık 2012 Perşembe 11:34
Tarsus zeytinde Türkiye lideri olmak istiyor






MERSİN (CİHAN)- Mersin´in Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, zeytin sektöründe Türkiye´nin lideri olmayı hedeflediklerini söyledi.

Adana´nın kebabı ne kadar meşhursa Tarsus´unda zeytinini meşhur edip, marka haline getireceklerini dile getiren Ergezer, `Tarsus´a özgü `Sarıulak´ sofralarda en çok aranan zeytindir. Yağ oranı yüksek olan ve herkesin damak zevkine hitap eden `Sarıulak Zeytini´ bu sektörde kalitesiyle tüm dikkatleri üzerine çekmektedir.´ dedi.

300 bin Sarıulak fidanını bu yıl toprakla buluşturacaklarını anlatan Ergezer, Tarsus'ta 2 milyon civarında Sarıulak zeytin ağacı var. Yaklaşık 7 milyon dolayında Sarıulak ve Gemlik cinsi ağaçtan zeytin ve zeytinyağı üretiliyor. Tarsus ilerleyen dönemlerde, Türkiye'de ve yurt dışında Sarıulak zeytini ve zeytinyağıyla anılacaktır. Zeytinde Hatay ve Osmaniye dahil birçok ili geride bıraktık. Tarsus'ta 100 bin ton zeytin ve 15 bin ton zeytinyağı üretiliyor. Hedefimiz, Marmara Bölgesi'ni geçmek ve Türkiye'nin zeytin lideri olmak. Onu da inşallah kaliteli zeytin üretmeye devam ederek gerçekleştireceğiz. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.