Tecavüzcülere af; Başbakan partisine CHP ile görüşün talimatı

Kamuoyunun sert tepkisine neden olan tecavüz suçluları içerisinde yer alan evlenmiş kişilere yönelik af tasarısıyla ilgili olarak flaş gelişme. Başbakan Yıldırım, konuyu CHP ile görüşmesi için partisine talimat verdi.

18 Kasım 2016 Cuma 21:29
Tecavüzcülere af; Başbakan partisine CHP ile görüşün talimatı






Tecavüzcülere af; Başbakan partisine CHP ile görüşün talimatı

Kamuoyu'nda sert tartışmalara neden olan ve çocuk evliliklerinin önünü açacağı endişesi taşıyan ve tecavüzcülere af getireceği iddia edilen yasa tasarısı geri mi çekilecek? Başbakan Binali Yıldırım, tartışmalara neden olan cinsel istismar önergesiyle ilgili talimat verdi: CHP ile görüşün

Başbakan Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda görüşülen cinsel istismar suçlarına ilişkin önergeyle ilgili AK Parti Grubuna, muhalefet partileriyle görüşülmesi talimatı verdi.

Bu arada, tecavüzcülere af getireceği iddia edilen yasa için MHP ve CHP sözcüleri, Ak Parti'ye çağrıda bulunarak tasarının geri çekilmesini istedi.

YILDIRIM: BU AF TECAVÜZCÜYE DEĞİL

Başbakan Binali Yıldırım, tartışma yaratan cinsel istismar önerisi hakkında açıklama yaptı..
Başbakan Binali Yıldırım, Meclis'te görüşülen ve tartışma yaratan cinsel istismar yasa teklifi için, "Tamamen gerçek dışı bir iftiradır. Bu bir tecavüze af değildir" dedi.

Başbakan Yıldırım, Ankara'da cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti'nin MHP'ye sunduğu anayasa paketinde, cumhurbaşkanının yemin metninin değiştirildiği yönündeki iddialar sorulan Yıldırım, "Bu doğru değil. Yemin metniyle ilgili herhangi bir sorun yok. Sadece okunuşuyla ilgili biraz zorluklar var. Okurken milletvekilleri zorlanıyorlar. O düzeltiliyor. Onun dışında anlamı değiştirecek hiçbir şey yok. Kocaman bir yalan" diye yanıt verdi.

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA: TECAVÜZLE İLGİLİ BİR KONU DEĞİL

Cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye ilişkin tartışmalar hakkında görüşleri sorulan Yıldırım, şöyle konuştu: "Olay şudur. Yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları, dolayısıyla çocukları oluyor. Baba hapse giriyor. Çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim kampanyalarında herkes bu sorunu çözmek için söz vermişti. Her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. Tecavüzle ilgili bir konu değil"

"CHP'NİN ÇARPITMA, SAPTIRMAYA YÖNELİK FAALİYETLERİNDEN İBARET"

"Tecavüzcüler bundan istifade edecek" yönündeki açıklamaların tamamen gerçek dışı ve iftira olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Bundan böyle bu şekilde evlenmeler olursa hiçbir şekilde müsamaha edilmeyecek. Geçmişte bu cezaların varlığından haberdar olmayan, yaşı tutmayanların evlenmesi sonucu, aile dağılmış, çocuklar anayla birlikte perişan, baba hapiste; bunlara bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor. Olay bundan ibaret. Bunun dışındakiler maalesef bildik, CHP'nin çarpıtma, saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret" ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 18.11.2016 21:34
Anahtar Kelimeler:
Tecavüzcülere Af
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.