Teknolojiyi kullanan öğrenci daha mutlu

11 Temmuz 2011 Pazartesi 12:25
Teknolojiyi kullanan öğrenci daha mutlu







Zirve Üniversitesi'nde akademisyenlere yönelik verilen teknoloji eğitiminde konuşan Molyneux, öğrencilerin eğitimden beklediği ve günümüz eğitiminin sunduğu imkanlar arasındaki farka vurgu yaparak, bu açığın kapatılması gerektiğini savundu.


Eğitime teknolojiyi getirmenin önemli olduğu kadar, teknolojiyi nasıl kullanmak gerektiğinin de önemli olduğunun altını çizen Molyneux, Yeni teknikler geliştirilmiyor. Aslında teknoloji yeni eğitim tekniklerini beraberinde getiriyor. Yeni teknoloji yeniden tanımlama modeli çerçevesinde kullanıldığında daha verimli ve etkin olacaktır. dedi.

Prof. Steve Molyneux , Zirve Üniversitesi'nin teknoloji alt yapısının iyi olduğunu vurgularken, öğrencilerden teknolojiyi kullanarak ödev yapmalarının sağlanması halinde yapılan araştırmalarda öğrencinin daha mutlu olduğunu söyledi.

Molyneux, Bu yöntemle öğrenciye sadece bilgi vermemiş oluyor, aynı zamanda bilgiye ulaşma yolunu gösterdiğiniz öğrenci kendi başına bilgi edinme yetisini de kazanmış oluyor. ifadelerini kullandı.


Eğitimin ardından Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa'yı makamında ziyaret eden Prof. Steve Molyneux, üniversitenin teknoloji alt yapısının çok iyi olduğunu, yurtdışı deneyimli akademisyenler, yeni master programları ve uzaktan eğitimde kullanılan 'podcasting' sistemiyle teknolojiyi en iyi şekilde kullanan öğrenciler yetiştirecekleri için Rektör Kısa'yı tebrik etti.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.