Terör örgütü KCK soruşturmasında gözaltına alınan öğrenciler için eylem yaptılar

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:32
Terör örgütü KCK soruşturmasında gözaltına alınan öğrenciler için eylem yaptılar






ANKARA (CİHAN)- Başkent´te CHP ve BDP milletvekillerinin de destek verdiği Türk Tabipler Birliği (TTB) üyesi bir grup, terör örgütü KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13'ü tutuklu, toplam 43 tıp öğrencisinin serbest bırakılması için eylem yaptı. Tutuklu arkadaşlarının bırakılmasını isteyen grup, gök yüzüne çok sayıda beyaz balon bıraktı.

Terör örgütü KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve terör örgütü üyeliği suçlamasıyla haklarında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan, 13'ü tutuklu toplam 43 tıp öğrencisinin yargılanmasına, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

TTB önderliğinde toplanan bazı sivil toplum kuruluşları, davayı adliye bahçesinde protesto etti. `Sincan F Tipi TIP Fakültesi kapatılsın´, `Beyaz Önlüklere Özgürlük´ pankartları açan grup üyeleri, çeşitli sloganlar attı. CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Özgür Özel ile BDP milletvekilleri Sebahat Tuncer, Ayla Akat Ata ve Sırrı Sakık eyleme destek verdi.

Grup adına yapılan açıklamada, tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması istendi. Yapılan açıklamanın ardından eyleme destek veren vekiller, mahkemeyi izlemek üzere Adliye binasına girdi. Yanlarında çok sayıda beyaz balon getiren grup ise tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılmasını dileyerek, balonları gök yüzüne bıraktı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.