Tümamiral Polat: Koşaner'in bizim için istifa etmesinden kıvanç duydum

22 Ağustos 2011 Pazartesi 18:43
Tümamiral Polat: Koşaner'in bizim için istifa etmesinden kıvanç duydum






Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Tümamiral Soner Polat, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in istifası ile ilgili olarak, "Bizim için verdiği istifa kararı nedeniyle büyük bir üzüntü duydum. Ancak bir o kadar da Kıvanç ve şeref duydum." ifadesini kullandı.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediliyor. Balyoz davasının ilk duruşmalarında bu belgeye inandığını ve güvendiğini belirten tutuklu sanık Tümamiral Soner Polat, savcıların mahkemeye yanılttıkları iddiasında bulundu.

İSTİFA EDEN IŞIK KOŞANER'E TEŞEKKÜR
Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in, 3 kuvvet komutanı ile birlikte istifasına ilişkin da değerlendirmelerde bulunan sanık Polat, "Görev süresinin dolmasına daha iki yıl varken, bizlerin uğradığı haksızlık ve hukuksuzluklara tepki göstererek istifa etmesinden büyük bir üzüntü duydum. Aynı zamanda bu onurlu davranıştan büyük bir kıvanç ve şeref duyduğumu da ifade etmeliyim. Çünkü, bu paha biçilmez fedakarlık, uzun zamandır uğradığımız bunca haksızlık karşısında yalnız bırakıldığımızı düşünürken, aslında komutanımızın gözünde ne kadar değerli olduğumuzu herkese göstemiştir." ifadesini kullandı.
Tutuklu sanık Deniz Kurmay Albay Yaşar Barbaros Büyüksağnak ise savunmasında, geçen yıl yapılan YAŞ öncesine yetişmek için alelacele hazırlandığı apaçık belli olan iddialar nedeniyle tutuklandığını ileri sürdü. İddianamede atılı suç tarihlerinde yurt dışı görevinde olduğunu belirten Büyüksağnak, SUGA isimli planda adının, "Ankara Birlik Komutanlığı içinde koordinatör olarak geçtiği bilgisini vermesinin ardından, "Belirtilen tarihlerde uzun süre Roma'da görevli bulunuyordum. Ankara Koordinatörü olarak seçilmiş kişinin Ankara'da olması gerekmez miydi?" dedi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.