Tunceli´deki KCK soruşturmasında 13 kişi tutuklandı

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:38
Tunceli´deki KCK soruşturmasında 13 kişi tutuklandı






MALATYA (CİHAN)- Tunceli'de terör örgütü PKK/KCK´ya yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 13'ü, Malatya Özgürlük Hakimi tarafından tutuklandı.

Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 4 gün önce düzenlenen operasyonda, aralarında Tunceli Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler dün akşam saatlerinde Malatya Adliye Sarayı'na getirilmişti. 15 şüpheliden 2'si, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 13 şüpheli ise ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Aralarında Tunceli Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu 13 kişi, 3. Yargı Paketi ile yapılan düzenleme sonrası göreve başlayan 'özgürlük hakimi'nce tutuklandı.

Yakınlarıyla ve Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ile adliyede kısa süre görüşmelerine izin verilen şüpheliler, daha sonra Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.