Türk işletmeciler Avusturya'da sığır bırakmadı

24 Ağustos 2011 Çarşamba 14:39
Türk işletmeciler Avusturya'da sığır bırakmadı







İhracatın önemli bir kısmını gerçekleştiren Yukarı Avusturya eyaleti Ziraat Odası Başkanı Hannes Herndl düzenlediği basın toplantısında yıllık ortalama 20 bin sığır ihracatı yapılan ülkede bu yılın ilk altı ayında 19 bin 893 sığır ihracatı gerçekleştirdiğini, bunda Türkiye'den gelen yüksek talebin önemli bir rol oynadığını belirtti.

"Türkiye'nin talebi elimizdeki hayvanları silip süpürdü. Pazarın dışında kalmamak için çalışmalar yapmalıyız." ifadelerini kullanan Herndl, geçen yıl Kuzey Afrika ülkelerine yapılan ihracatın bu yıl yüzde 80 oranında Türkiye'ye yapıldığını ifade etti.

Hayvan Üreticiler Birliği Başkanı Josef Miesenberger ise ticaretin Avusturya'daki Türk kökenli tüccarlar ile bu kişilerin Türkiye'deki tanıdıkları ya da akrabaları olan işletmeciler arasında yapıldığını ve yıl sonuna kadar hala taleplerin gelmeye devam ettiğini belirtti.

TÜRKLER PİYASAYI YÜKSELTTİ; İTHALAT 5 AYDA 36 MİLYON EURO'YU BULDU
Türk alıcıların fiyatları yükselttiği ise diğer bir gündem maddesi. Gebe bir düve için bir İtalyan işletmecinin bin 800 Euro ödeyebildiği, Türklerde ise bu fiyatın 2 bin 500 Euro'yu bulduğu belirtiliyor.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Viyana Dış Ticaret Müşaviri Sadettin Doğan, geçen yılın ilk 5 ayında Türkiye ile Avusturya arasında canlı hayvan ticaretinin hiç olmadığını, bu yıl ise 36 milyon Euro'ya yakın bir ithalat gerçekleştiğini ve canlı hayvanın Avusturya'dan alınan ürün kalemleri arasında ikinci sıraya yerleştiğini ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.