Türk jetleri IŞİD alarmında

Türkiye teyakkuza geçti. Diyarbakır 8.Ana Jet Üssü'nden havalanan Türk jetleri keşif uçuşları yapıyor

07 Ağustos 2014 Perşembe 10:30
Türk jetleri IŞİD alarmında






Kuzey Irak'a giren Irak İslam Şam Devleti (IŞİD)militanları ile peşmerge arasında her geçen gün çatışmalar artarken, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı, 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan Türk jetleri bölgeye keşif uçuşu yaptı.

IŞİD bölgesine doğru ilerlemesinin ardından Kuzey Irak yönetimi ile birlikte Türkiye de teyakkuza geçti. Türk jetleri , istihbarat için Kuzey Irak semalarında keşif uçuşu yaptı. Önceki gün Mahmur'a doğru ilerleyen IŞİD militanları, bölgede peşmerge ve PKK güçleriyle çatışmaya başladı. Bunun üzerine teyakkuza geçen Türkiye, bölgeye F-16 savaş uçağı gönderdi. 24 saatten bu yana bölgede hem İnsansız Hava Araçları (İHA) hem de F-16 savaş uçaklarını gönderen TSK,bölgede yaşananları an be an takip ediyor. Havalanan F-16 savaş uçakları, sınırı aşıp çatışmaların yaşandığı bölgeler üzerinde keşif uçuşu yapıyor.

İHA  Türk jetlerine  IŞİD alarmı verildi

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.