Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yıldönümü tüm yurtta çoşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet'in 92.ci kuruluş yıldönümü tüm yurtta çoşkuyla kutlandı.

29 Ekim 2015 Perşembe 23:07
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yıldönümü tüm yurtta  çoşkuyla kutlandı.






 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yıldönümü tüm yurtta  çoşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet'in kuruluş yıldönümü tüm yurtta büyük bir çoşkuyla kutlandı.Başta İstanbul olmak üzere,Antalya,Ankara,Bodrum,İzmir ve diğer illerde kutlamalar gece boyunca devam etti.


İstanbul

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılan binlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet'in ilanının 92'nci yıldönümünü kutlamak isteyen binlerce kişi, akşam saatlerinden itibaren Yıldız Posta Caddesi üzerinde bir araya geldi. Cumhuriyet Yürüyüşü'nün başlamasıyla birlikte harekete geçen vatandaşlar, meşalelerini yakarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na doğru yürümeye başladı. Ellerinde Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri bulunan vatandaşlar yol boyunca sloganlar attı. Bazı vatandaşlar da evlerinin balkonuna çıkıp bayrak sallayarak yürüyüşe destek verdi.

Yaklaşık 45 dakika süren Fener Alayı Beşiktaş Meydanı'nda sona erdi. Burada, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı söylendi.

Cumhuriyet Yürüyüşü'ne eşi Özlem Hazinedar ile birlikte katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Cumhuriyet'e sözde değil özde sahip çıkmak gerektiğini vurgulayarak, "Cumhuriyet'e sahip çıkmak önlemlidir. Cumhuriyet'i kutlamak önemlidir. Ama sözde değil özde sahip çıkmak önemlidir. Sadece Beşiktaş'ta değil, sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin her noktasında Cumhuriyet'e ve aziz Atatürk'ün yeşerttiği Cumhuriyet'e sahip çıkmak gerekmektedir" dedi.

Konuşmanın ardından, Beşiktaş Futbol Kulübü'nün "Şimşek Ali" lakaplı amigosu, yürüyüşe katılanlara 'Üçlü' çektirdi.

Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı, 'Memleketim' şarkısının hep bir ağızdan okunmasının ardından sona erdi.

Avcılar’da Fener Alayı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yıldönümü nedeniyle İstanbul Avcılar'da fener alayı yürüyüşü yapıldı.

Trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nden Belediye Havuz Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşe Belediye Başkanı Handan Toprak, CHP İstanbul Milletvekili Bilhun Tamaylıgil, CHP milletvekili adayları, ve çok sayıda kişi katıldı. Ellerinde meşaleler ve 'Cumhuriyeti biz kurduk sonsuza kadar yaşatacak sizsiniz', 'Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak' yazılı pankart ve dövizler bulunan katılımcılar, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' başta olmak üzere çeşitli sloganlar atarken, '10'uncu Yıl Marşı' okundu. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup Belediye Havuz Meydanı'nda kurulan platforma kadar yürüdü. Belediye Başkanı Handan Toprak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin 92'nciYılı ve Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Antalya 

Antalya'da Cumhuriyet'in 92'nci yıldönümü Muratpaşa Belediyesi ve Antalya El Ele Platformu'nun düzenlediği Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayıyla kutlandı. CHP'li belediyeler tarafından Antalya'da geleneksel hale getirilen Cumhuriyet yürüyüşünde bu kez polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. 

Cumhuriyetin ilan edilişinin 92'nci yıldönümü dolayısıyla fener alayı düzenlendi. Polis, Konyaaltı varyantından başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşü için yoğun güvenlik önlemleri aldı. Saat 18.00'de başlayacağı ilan edilen yürüyüş için 2 saat öncesinden Cumhuriyet Meydanı'nı boşaltıldı, bomba araması yapıldı. Meydanın etrafını bariyerlerle kapatan ve üst arama noktaları oluşturan polis, güzergaha açılan tüm ara sokakları da güvenlik şeritleriyle kontrol altına aldı.

Türk Bayrakları İle Yürüdüler

Yürüyüşün başlamasına dakikalar kala yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş güzergahındaki Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Güzergah boyunca park eden tüm motosiklet ve diğer taşıtları da çektiren polis, gerek yürüyüşe katılanları gerekse Volkan Konak konseri için meydanı dolduranları tek tek aradı. CHP'li Muratpaşa Belediyesi ve Antalya El Ele Platformu'nun düzenlediği yürüyüşe CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal başta olmak üzere CHP milletvekilleri, parti yöneticileri, partili belediye başkanları katıldı. Antalyalıların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşte 300 metrelik dev Türk bayrağı da elden ele taşınarak Cumhuriyet Meydanı'na ulaştırıldı. Katılımcılar Türk bayrağı şeklinde tişörtler ve pusetlerinde taşıdıkları çocuklarıyla dikkat çekti. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte sadece Türk bayrakları taşınırken, atılan sloganlarda hükümete tepki vardı. Kutlamalar, Tayfun Talipoğlu'nun şiir dinletisi ve Volkan Konak konseri ile devam edecek.

Volkan Konak Antalya’da Konser Verdi

Antalya'da Cumhuriyet'in 92'nci yıldönümünü Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayıyla kutlayan binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Konser öncesinde CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal halkı selamlardı, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Daha sonra sahneye gazeteci-şair Tayfun Talipoğlu çıktı. Şarkılar söyleyen, şiirler okuyan Talipoğlu, yerini ‘Kuzeyin Oğlu’ lakaplı Karadenizli şarkıcı Volkan Konak’a bıraktı. ‘Aydost’ şarkısıyla sevenlerine merhaba diyen sanatçı, binlerce kişiyle birlikte şarkılarını söyledi. Sevenleriyle sohbet eden Volkan Konak’ın, “Uygar insanın dilinden uygar insan anlar, yoksa birey olamamış, kula kul olmuş insan ne anlar kardeşim. Bağımsızlık o kadar özel bir şeydir ki, hayatta her şeyden vazgeçebilirim ama özgürlüğümden asla. Dolayısıyla bağımsızlığın kıymetini bilmeyenler, sığır geldi sığır gidecek” dedi. 

 

“Biz hiçbir zaman ötekileştirmedik” diye sözlerine devam eden Konak, “Biz insanı insan diye sevdik. Bizim kıblemiz insandır. Biz kılık kıyafete, yaşa başa, ideolojiye, ırksal ayrımcılığa inanlardan değiliz. Biz Anadolu toprağına, felsefeye ve insana inandık. Hepinizi kucaklıyorum hangi ideolojiden olursanız olun. Hayat bize sunulmuş bir armağan, sevdiklerinize vakit ayırın, çocuklarınızın büyümesine tanıklık edin. Cumhuriyet Bayramı uygar insanların bayramıdır” diye konuştu. 

Konak’ın sözleri büyük alkış aldı. Şarkılarıyla meydandakileri coşturan sanatçıya sahne kenarında kendisini izleyen Tayfun Talipoğlu da katıldı. Birlikte türkü söyleyen ikili, sahneden selfie çekmeyi ihmal etmedi. Yaklaşık 3 saat süren konserin ardından her iki konuğa çiçek ve plaket takdim edildi. 

 Zonguldak

  Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi. 

Erdemr Caddesi'nde başlayan yürüyüşe Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları'yla yürüyen gruba vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Yürüyüş, Anıt önünde sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ereğli Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Uysal yaptığı konuşmasında, "Cumhuriyet'in 92'nci yılını yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçmişte olduğu gibi bugün olduğu gibi yarında Cumhuriyet'imizi yaşatacağız" dedi. Konuşmanın ardından kalabalık dağıldı.

 Sivas

 Sivasta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ülkü Ocakları tarafından 'Gençlik Yürüyüşü', Cumhuriyet Kadınları Dernegi tarafından ise Fener Alayı düzenlendi. Her iki grupta ellerindeki bayraklar ile marşlar söyleyerek Cumhuriyet'in 92'inci yıldönümünü kutladı. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'inci yıldönümü nedeniyle Sivas'ta ilk olarak Ülkü Ocakları tarafından 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Celal Dağgez ve partilileri ile vatandaşlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Ellerinde MHP ve Türk bayrakları taşıyan grup kent meydanından Dört İşletme Kavşağı'na yürüdü. Grup daha sonra Ülkü Ocakları Sivas Şube Başkanlığı binası önüne gelerek burada İstiklal Marşı'nı okuyup ülkücü yemini ederek dağıldı.

FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Akşam saatlerinde ise Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Fener Alayı düzenlendi. Dört İşletme Kavşağı'ndan başlayan yürüyüşe, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ve partilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarından Türk bayrakları sallayarak yürüyüşe destek verdi. Ellerindeki bayraklar ve meşaleler ile yürüyüşe katılan yaklaşık 500 kişi marşlar söyleyerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Yürüyüş, kent meydanında saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Eskişehir 

Eskişehir'de Ülkü Ocakları tarafından Cumhuriyet'in 92'nci yılı nedeniyle mehterli yürüyüş düzenlendi. 

Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 300 kişi Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımı eşliğinde yürüyüşe geçti. Kalabalık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Vatan sana canım feda' ve 'Ülkücü hareket engellenemez' sloganı attı. İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'ndaki Eskişehir Ülkü Ocakları önüne kadar yürüyen kalabalık burada şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı ve havai fişek gösterisinin ardından Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan konuşma yaptı. Şahan, "Buhranlı bir dönemin tüm sancı ve olumsuzluklarına maruz kalsak da, Türk Milleti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 92'nci yıldönümünü milletçe yad ve idrak ediyoruz" dedi. Yapılan konuşmalardan sonra mehter takımı gösteri sundu. Gösterinin ardından kalabalık dağıldı.

Bolu

Bolu’da yaklaşık 3 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle yürüyerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

CHP Bolu İl Başkanlığı'nca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle fener alayı düzenlendi. Belediye Meydanı'nda toplananlar Türk bayrakları ve fenerlerle İzzet Baysal Caddesi'nde yürüdüler. Aralarında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde yürürken, bazı esnaflar da ellerinde Türk bayrakları sallayarak destek verdiler. Kent Meydanı'nda son bulan yürüyüşte meydanı dolduran kalabalığa seslenen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, "Birileri birkaç ay önce "Milliyetçiliği ayaklarımın altına alırım diyordu. Şimdi en büyük Türk milliyetçisi kesildi. Bunlar konjektürel milliyetçi, konjektürel Atatürkçü, bunlar çakma milliyetçi. Bunların ne olduğunu kim olduğunu hepimiz öğrendik. Bunlar o kadar zavallı insanlar ki, o kadar nankör insanlar ki cumhuriyetin faziletlerini bile anlayamamışlar. Ben buradan sesleniyorum. Cumhuriyet sayesinde biz bu günlere geldik. Bu ülkenin cumhurbaşkanı senin baban Rize'de bir kayıkçıydı. Eğer Rize'deki kayıkçının oğlu bu ülkede Cumhurbaşkanı olabiliyorsa senin bu cumhuriyetin değerlerini öpüp başının üstüne koyman lazım. Nankörlük etmeyi bir kenara bırak" dedi.

 

Çanakkale

Çanakkale'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıl dönümü 2 bin kişinin katıldığı Fener Alayı ile kutlandı. 

Cumhuriyetin kuruluşunun 92'inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri Çanakkale'de gece de sürdü. Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik saat 19.30'da Fener Alayı ile başladı. Yürüyüşe, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 2 bin Çanakkaleli ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüdü. Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Zübeyde Hanım Sokak, Gazi Bulvarı ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi'nden yürüyen vatandaşlar, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları atıp, Gençlik Marşı'nı söyleyerek kordon boyuna ulaştı. Truva Atı önündeki toplanan vatandaşlar, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açarak bir süre daha marşlar söyledi. Vatandaşlar daha sonra ellerindeki Türk bayrakları ve meşaleler ile sessiz bir şekilde dağıldı.

Balıkesir 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen fener alayı ile Cumhuriyet'in 92'nci yıldönümü coşkuyla kutlandı. 

CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte saat 20.00'de Tren Garı'nda buluşan binlerce partili, ellerinde Türk bayrakları, meşaleler, marşlar ve sloganlar eşliğinde Milli Kuvvetler C Caddesi, Anafartalar Caddesi ve Doğumevi Kavşağı'nı izleyerek Atatürk Anıtı'na yürüdü. İzmir Marşı'yla yürüyen partililer, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne mutlu Türküm diyene", "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları attı. Fener alayına CHP Balıkesir milletvekilleri Mehmet Tüm, Namık Havutça, milletvekili adayları Fikret Şahin, Ali Er, CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol, Karesi İlçe Başkanı Tuncay Irmak, Altıeylül İlçe Başkanı Haydar Çuhadar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Atatürk Anıtı'nda konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Emrah Türk, "Her zaman olduğu gibi buradan bir kez daha uyarıyoruz. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet'le hesaplaşmaya kimse kalkışmasın. Gerekirse cumhuriyet için kanımızla, canımızla mücadele ederiz. Bu fener alayını keşke büyükşehir belediyesi düzenleseydi, tüm siyasi partiler Türk bayraklarıyla bu etkinliğe katılsaydı. Ne var ki cumhuriyetten, Atatürk'ten korkanlar buraya gelemiyor" dedi. 

1 Kasım'daki seçimlerin önemini de vurgulayan Türk, "Oyumuzu mutlaka kullanalım, sandığa gitmemezlik yapmayalım" diye konuştu. Etkinlik anıttaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

 

Kemer

 

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde kaymakamlık ve belediyenin işbirliğinde Cumhuriyet’in kuruluşunun 92’nci yıldönümü dolayısıyla fener alayı ve Kıraç konseri düzenlendi. Sanat Sokağı'nda toplanan yaklaşık bin kişi, Isparta Mehteran Takımı eşliğinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyüşe geçti. Fener alayına; Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Üsteğmen Hasan Özak ve gaziler de katıldı.

‘ATATÜRK PIRLANTA GİBİ BİR ÜLKE BIRAKTI’

600 metrelik Türk bayrağının açıldığı fener alayı Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Belediye Başkanı Mustafa Gül, Andımız ve İstiklal Marşı gibi değerlerin unutulmaya başladığını belirterek, bunları unutturmayacaklarını söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün pırlanta gibi bir ülke bıraktığını kaydeden Başkan Gül, bu ülkenin kıymetini bilmek gerektiğini vurguladı. 

BAHÇELİ'NİN SESİNDEN ANDIMIZ

Başkan Gül konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kemer halkına bir mesaj gönderdiğini söyleyerek, cep telefonundan Bahçeli'nin kendi sesinden okuduğu Andımızı dinletti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık da Bahçeli'nin sesiyle birlikte andımızı okudu. 

Gecenin sonunda rock müzik sanatçısı Kıraç sahneye çıktı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Kıraç sevilen şarkılarıyla etkinliğe katılanları coşturdu.

Aydın 

Aydın'nın Söke İlçesi'nde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

Söke Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Etkinliğe CHP'li Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutanı P.Kur.Alb.Erol Akman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar 10.Yıl Marşı'nı söyledi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte CHP'li Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, havaya barış ve kardeşlik için dilek balonu bıraktı. Kutlamalar havai fişek gösterisiyle sona erdi.

 

  Denizli

Denizli Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen ve Denizli Atatürk Stadı önünde saat 19.30 başlayan 'Cumhuriyet ve Bayrak' yürüyüşüne katılanlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Türkiye bayrağına sahip çık" sloganları attı. CHP Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı, Kazım Arslan ve Gülizar Biçer Karaca'nın da katıldığı yürüyüşe çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de destek verdi. Yaklaşık 20 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyıp Lise Caddesi istikametinden Kıbrıs Şehitler Caddesi, İnönü Caddesi ve İstiklal Caddesi'ne kadar sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüş Delikliçınar Meydanı'nda sona erdi.

 

Bodrum

 Muğlanın Bodrum İlçesi'nde, Cumhuriyet Bayramı, ellerinde Türk bayrakları Atatürk fotoğrafları ve meşalelerle fener alayına katılan 12 bin kişiyle kutlandı. 

Bodrum'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıldönümü için Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon eşi Hülya Kocadon ve kızı İpek Kocadon ve yanında CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ile birlikte ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Saat 19.00'da Marina önünden başlayan ve yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı fener alayına Bodrum Bisiklet Kulübü, Bodrum Motosiklet Kulübü, Bodrum Beşiktaşlılar Derneği, Bodrum Vosvos Kulübü, AKUT ve yaklaşık 34 siyasi ve STK örgütü destek verdi. Bodrum mahallelerinden kent merkezine akan binlerce kişi ellerinde meşale, Atatürk posteri ve Türk bayrakları ile sokaklara döküldü. 

10. Yıl Marşı ile başlayan fener alayına limanda bulunan tekneler kornalarını çalarak bar ve eğlence mekanları da yine 10. Yıl Marşı çalarak destek verdi. Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ya yolunda yürürüz, ya yolunda ölürüz", "Türkiye laiktir, laik kalacak", Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları attı. Kutlamalarda "anamızla atamızla yan gelip yatanlarımızla birlikte geldik " yazılı pankart dikkat çekti. 

Bodrum Belediye Meydanı'nda kurulan Gençlik Meşalesi'ni CHP Gençlik Kolları üyesi 26 yaşındaki Gözde Keleş ile birlikte yakan Başkan Kocadon, "Bodrum'da onlarca ülkeden insan barış ve kardeşlik duyguları içerisinde sanki Birleşmiş Milletler gibi yaşıyor. İşte medeniyetin getirdiği bu paylaşımı Ulu Önder Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet sayesinde yaşadığımızdan eminiz. Bu nedenle cumhuriyetin kıymetini çok iyi bilmeli, çocuklarımıza ve geleceğimize bu ilkeler ışığında sahip çıkmalıyız ve nefesimiz yettiğince de bu ülkemizi bu güzel günlere gelmesini sağlayan bu ilkelere sahip çıkacağımıza söz veriyoruz" dedi. 

Yaklaşık iki saat süren fener alayı "Hoşgelişler ola Mustafa Kemal Paşa türküsü" ile sona erdi. 

Son Güncelleme: 29.10.2015 23:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.