TÜSİAD üyeleri, Bosna Hersek'e gezi düzenledi

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:13
TÜSİAD üyeleri, Bosna Hersek'e gezi düzenledi






TOKAT (CİHAN)- Tokat Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyeleri Bosna Hersek'e düzenlediği geziden döndü.

TÜSİAD üyeleri, Bosna Hersek'e düzenledikleri iş gezisinden döndü. 4 gün süren iş ve kültür gezisinden dönen iş adamları, gezinin çok verimli ve zevkli geçtiğini söyledi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Dinler, Bosna Hersek'teki iş potansiyelini incelemek, iş adamları ile ikili görüşmelerde bulunmak ve ülkenin tarihi dokusunu incelemek için gezi düzenlediklerini açıkladı.

Bu geziyle Bosna Hersek ile olan ticari ilişkileri daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini belirten Başkan Sami Dinler, geziye katılan üyelerin geziden son derece memnun kaldıklarını dile getirdi. Geziye 7 kişinin katıldığını ifade eden Başkan Dinler, Bosna Hersek ziyaretinin çok kapsamlı olduğunu hatırlattı.

Dinler, Bosna gezimizin amacı iş adamlarıyla görüşmek, fabrikalarda incelemelerde bulunmak ve tarihi yerlerini gezmek içindi. Gezi münasebetiyle de iki ülke arasında ticari ve kültürel bir bağ kurmayı hedefliyoruz. Gezimiz her yönden çok verimli geçti. Arkadaşlarımız gezi kapsamında Saray Bosna'yı, Baş Çarşı'daki izlenimlerinin ardından şehitliği ve merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç'in mezarını, orada bulunan Türk müteşebbislerinin açtığı okul ve üniversiteyi ziyaret etti. Bosna'da 4 gün boyunca incelemelerde bulunan arkadaşlarımız, Osmanlı İmparatorluğu'nun Balkanlarda bıraktığı kültürel mirasa hayran kaldı. diye konuştu.

Gezinin çok faydalı olduğunu açıklayan Turhallı işadamı Hüseyin Genç, Bosna Hersek'in tarihi ve kültürel yapısına hayran kaldığını, Osmanlının izlerinin günümüze kadar taşınmasından dolayı duygulandığını söyledi. Gezinin iş adamları açısından son derece önemli olduğunu söyleyen dernek üyelerinden Hüseyin Akyüz ise İş adamlarımızla birlikte Bosna'nın tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında gezi ve incelemelerde bulunduk. Osmanlının eserleri hala orada güzelliğini ve ihtişamını koruyor. O dönemde oraya Osmanlı müesseselerini açtı. Birçok eseri görmek hala mümkün. Şimdi de Türk iş adamları savaş anında bile geri dönmeyip orada yurt-okul ve üniversite açması, bir Türk olarak beni ve diğer iş adamlarımızı oldukça gururlandırdı. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.