UEFA: Fenerbahçe de dahil, Türk takımları ligde oynayabilir

12 Temmuz 2011 Salı 21:01
UEFA: Fenerbahçe de dahil, Türk takımları ligde oynayabilir






UEFA, günlerdir geleceği tartışma konusu olan Türkiye ligleri hakkında kararını verdi. Türk takımları Avrupa ligleri dahil bütün karşılaşmalarda oynayabilir. UEFA, Fenerbahçe dahil Türk takımlarının Avrupa kupalarında da oynayabileceğini açıkladı.

TAKIMLARIN TAMAMINA ONAY

UEFA, Mahmut Özgener federasyonunun sezon bitimindeki lig tescili ile Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi için yolladığı listeyi onayladığını açıkladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada UEFA, TFF tarafından kendilerine bildirilen kulüplerin sicilinin temizliğinden şüphe duymadığını ancak ileride şikeden ceza almaları durumunda ihraç edileceklerini bildirdi.

İşte UEFA'dan yapılan ve şike soruşturmasının dikkatlice takip edildiğinin belirtildiği açıklama:
"UEFA, Türkiye'de süregelen şike soruşturmasını gün be gün yoğun bir şekilde takip etmektedir. Kurumumuz, Türkiye Futbol Federasyonu ile de sürekli bir iletişim halindedir.

Durumun ne kadar karmaşık olduğu ortadadır, ancak soruşturma Türkiye Futbol Federasyonu'nun kontrolünde olduğu için, tarafımızdan herhangi bir açıklama yapılması söz konusu değildir.
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan, UEFA Avrupa müsabakaları için gönderilen listedeki takımların, bu başarıyı sadece sportif yollarla gerçekleştirdiklerine hiçbir şüphemiz yoktur.
Müsabakalarda boy gösterecek her kulüp, ayrıca tarafımıza şike olayları ile hiçbir alakaları olmadığını belirten sözlü teminatlar yollamışlardır.
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan en büyük talebimiz, soruşturma hakkında tüm gelişmeleri an be an tarafımıza bildirmesidir.

Altını çizmek istediğimiz bir konu ise şudur: Listelerin bildirilmesinin ardından eğer bu kulüplerin şike olayları ile ilgileri olduğu ortaya çıkar ve katılımcılar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu konuda cezaya çarptırılırlarsa, Avrupa müsabakalarından ihraçları derhal gerçekleşecektir."

UEFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu'nun Avrupa Kupaları için verdiği listeyi onaylandığı belirtildi. UEFA'dan yapılan açıklamada, Türkiye'de kulüplerin, oyuncuların ve şahısların içinde bulunduğu şike operasyonun yakından takip edildiği ifade edilerek, konunun yakından gözlemlendiğini kaydedildi. Avrupa Kupaları için kendilerine gönderilen listenin onaylandığını açıklayan UEFA, Türkiye'deki şike soruşturması kapsamında adı geçen kulüplerin de bulunduğu listeyi reddedecek herhangi bir statülerinin ya da kurallarının olmadığını belirtti. Açıklamada; soruşturmada adı geçen takımların, suçlu olduklarının tespit edilmesi durumunda ise Avrupa Kupaları'ndan bir yıl veya daha fazla bir süre ihraç edileceği belirtildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.