Van PKK operasyonu; Teröristler 4 gün savaşmayı göze almış

30 dakikalık süre içerisinde etsiz hale getiren 12 PKK'lının kaldığı evde en az 4 günlük çatışmaya hazırlıklı mühimmatla geldiği bildiriliyor..

19 Ocak 2016 Salı 14:37
Van PKK operasyonu; Teröristler 4 gün savaşmayı göze almış






Van PKK operasyonu; Teröristler 4 gün savaşmayı göze almış

PKK'nın Van'da kanlı eylemleri planlamak ve yönetmek için gönderdiği 12 profesyonel teröristin yarım saatlik operasyonla etkisiz hale getirmesini hazmemedemedi. Örgüt önce 12 teröristin zehirlendiğini iddia etti, ancak bu iddia evdeki yoğun çatışma izleri ve silah seslerini yarım saat boyunca duyan çevre sakinlerinin ifadeleriyle çürütüldü. PKK'lı üst düzey yöneticilerin büyük önem verdiği 12 kişilik terörist timinin içinde hain olduğu iddiası ortaya atıldı, ancak teröristlmerin tamamının öldürüldüğünü açıklayan güvenlik güçleri muhbir kullanmadığını duyurdu. 30 dakikalık süre içerisinde etsiz hale getiren 12 PKK'lının kaldığı evde en az 4 günlük çatışmaya hazırlıklı mühimmatla geldiği bildiriliyor..

YARIM SAATTE NELER OLDU

Terör örgütü PKK 12 profesyonel elemanının 30 dakikada etkisiz kılınmasına şaşırdığını itiraf etti. HPG tarafından yapılan yazılı açıklamada "12 profesyonel tecrübeli elemanımız o kadar mühimmatla 3-4 gün dayanırdı, 30 dakikada öldürülmeleri komplodur" denildi.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu ile saklandıkları villada etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinden ve evde çok sayıda mühimmat çıkmıştı.
 
"EVDE CİDDİ BİR ÇATIŞMA YAŞANMADI"

HPG'nin yaptığı açıklamada evde ciddi bir çatışma yaşanmadığı iddia edildi, 12 teröristin zehirlendiği teorisi bile ortaya atıldı. Ancak basına yansıyan fotoğraflarda evde şiddetli çatışmaların yaşandığı hatta teröristlerin evin odalarında çatıştığı görülüyor.
Son Güncelleme: 19.01.2016 14:39
Anahtar Kelimeler:
Van PKK Operasyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.