Zaman Gazetesi önünde toplanan kalabalığı polis dağıttı

Yönetimine el konulan Zaman Gazetesi önünde protestolar sabah erken saatlerde başladı. Zaman grubu önünde toplanan vatandaşlara polis biber gazıyla müdahale etti

05 Mart 2016 Cumartesi 15:58
Zaman Gazetesi önünde toplanan kalabalığı polis dağıttı






Zaman Gazetesi önünde toplanan kalabalığı polis dağıttı

Zaman Gazetesi önünde gergin bekleyiş sürüyor. Kayyuma devredilen Zaman gazetesinin binası önünde toplananlara polis müdahale etti. Dün akşam ki müdahalenin ardından bu sabah saatlerinde itibaren de destek için Zaman Gazetesi'nin Bahçelievler'deki binası önünde toplanmalar başladı. Kayyumu protesto eden ve ellerinde "Özgür basın susturulamaz" pankartları bulunan kalabalığa, polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Aralarında kadınların da bulunduğu kalabalık dağılmayınca polis, biber gazı ile müdahalede bulundu. Müdahale sonrası kalabalık ara sokaklara girerek dağıldı.

TÜRKÇE İNGİLİZCE PANKARTLAR AÇILDI

Zaman Gazetesi'ni de bünyesinde barındıran Feza Gazetecilik A.Ş.'ye kayyum atanmasını protesto etmek isteyen kalabalık, gazete binasının bulunduğu Yenibosna'daki Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'nde toplandı.
Caddenin sağ ve sol tarafında toplanan kalabalık, Türkçe ve İngilizce dövizler ile Zaman Gazetesi'nin son sayısını ellerinde tutarak, “Zaman'a uzanan eller kırılsın", “Özgür basın susturulamaz", “Allah var gam yok", “Herkes susar Zaman susmaz" şeklinde sloganlar attılar. Polis, giderek artan kalabalığı dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polis, uyarıya rağmen dağılmayan aralarında kadınların da bulunduğu kalabalığa gazlı müdahalede bulundu.

Müdahale sırasında arbede yaşandı. Kalabalıktaki bir kişinin polisin attığı biber gazı kapsülünü alarak fırlattığı görüldü. Müdahale sırasında ara sokaklara kaçanlar gazdan etkilendi. Bazı kişilerin de yaralandığı görüldü. Gazdan etkilenen kadınlar yerlere yattı. Kadınların gözlerine limon sıkarak gazın etkisini azaltılamaya çalışıldı.

ABDÜLHAMİT BİLİCİ GAZETEYE GELDİ
Görevden alındığı belirtilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici de öğle saatlerinde geldiği gazete binasında yaklaşık 2 saat kaldı. Bilici, gazetenin yazarı Mehmet Kamış ve Today's Zaman eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ile birlikte gazete binasından ayrıldı. Müdahaleden önce gazete binasından çıkan Bilici ve yanındakiler, alkışlar eşliğinde araçlarına binerek uzaklaştı.

KAYYUM ATANMASINA BURSA'DA PROTESTO

Bursa'da, Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasını protesto eden bir grup, bugün kentteki gazete bürosu önünde toplandı. Basın açıklaması yapan grup daha sonra dağıldı.
Bursa'da, Merkez Osmangazi ilçesi Ankara yolu üzerindeki Zaman Gazetesi bürosu önüne gelen yaklaşık bin kişilik grup ellerinde Türk bayrakları ve Zaman Gazetesi ile protesto gösterisi yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, "Tanımıyoruz, Saygı Duymuyoruz, Uymuyoruz" pankartı açan, "Özgür basın susturulamaz" sloganı atan kalabalık yağmura rağmen buradaki bekleyişini sürdürdü. Burada açıklama yapan Cihan Haber Ajansı Bursa Temsilcisi Enis Öznük, kayyum atamasını eleştirdi. Öznük, “İsminin zaman olması önemli değil. Önemli olan burada olan insanların Zaman ruhunu taşıması. Bu gazete başka bir isimle çıkabilir ancak ruhumuz değişmeyecek" dedi.

Son Güncelleme: 05.03.2016 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fiko 2016-03-06 00:11:23

bu protestolar neyin protestosu yasa gayet açık ve kayyum geleceği de öncesinde biliniyordu. bunu bizden iyi bu paralelciler biliyordu, 3-4 gün oralarda sabahlar gaz yersiniz ayazda kalırsınız sonrasında evinizin yolunu tutarsınız...