Zaman Gazetesi'ne Kayyum şoku; Yönetime el konuldu

Kanal Türk, Bugün TV, Bugun Gazetesi ve Millet Gazetesi'nin ardından Zaman Yayın grubunun yönetimine el konuldu.

04 Mart 2016 Cuma 15:21
Zaman Gazetesi'ne Kayyum şoku; Yönetime el konuldu







Zaman Gazetesi'ne Kayyum şoku; Yönetime el konuldu

Zaman Gazetesi yönetimine el konuldu. Kayyum Yönetimi'ne devredilen gazetede gergin bekleyiş sürüyor. Bir süredir kayyum atanacağı yönünde hakkında haberler çıkan Zaman gazetesine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği'nce kayyum atanarak el kondu. Kayyumların yönetimi devralmak üzere polis eşliğinde gazeteye doğru yola çıktığı bildiriliyor.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Binici anayasa ile koruma altına alınan medyaya kayyım atanmasının anayasanın askıya alınması anlamına geleceğini belirterek "Sağduyulu ve demokrat herkesi medya özgürlüğüne ve Zaman gazetesindesiniz çıkmaya çağırıyorum" dedı
Bilici "Medya özgürlüğünü anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından garanti altına alınmış durumdadır.Gazetemize kayyum atanması demek anayasanın askıya alınması delmektir.İpek Medya Gurubu'na yapılanlardan bu kişilerinmedya gurubunu kapatmaktan başka dertleri olmadığını gördük."
Kayyumların yönetimi devralmak üzere polis eşliğinde gazeteye doğru yola çıktığı da gelen bilgiler arasında. Zaman Gazetesi çalışanları da kayyum haberini doğruladı. Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, Periscope’tan yaptıkları canlı yayında, “Belki bugün son gazetemizi çıkaracağız” dedi. Fuat Avni de, Zaman gazetesine kayyum atanacağını duyurmuştu.
Son Güncelleme: 04.03.2016 15:23
Anahtar Kelimeler:
Zaman GazetesiKayyum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cwlerde 2016-03-04 23:24:52

fuat avni hesabından bunu daha önce duyurmuştu. bunu öncesinden bildiğine göre ya hala devletin iyi bir kademesinde devletten birisi, ya da paralel örgütün içinde hala ifşa edilememiş birisi. çünkü bu bilgiyi sadece bu iki taraf bilmekteydi ve bugün de gerçekleşti...