Amerika en sadık müttefikini kaybetti: Bahoz öldürüldü

Terör örgütü PKK'nın ele başlarından Fehman Hüseyin Suriye'de öldürüldü. Örgüt içinde Suriye kökenlilerin liderliğini yapan ve bir dönem uyguladığı vahşi yöntemler yüzünden PKK içinde bile tartışma konusu olan Bahoz Kamışlı yakınlarında 8 teröristle birlikte hedef alındı

10 Temmuz 2016 Pazar 08:39
Amerika en sadık müttefikini kaybetti: Bahoz öldürüldü






Amerika en sadık müttefikini kaybetti: Bahoz öldürüldü


Türkiye'de onlarca kanlı saldırının içinde yer alan, uyguladığı vahşi yöntemlerle örgüt içinde bile bir dönem eleştirilerin hedefi olan Bahoz Erdal Suriye'de öldürüldü. ABD'nin Ortadoğu'da 'Terörist' diyemediği en yakın müttefiki PYD'li teröristlerle birlikte öldürülen Bahoz Erdal için Türkiye kırmızı bülten çıkarmıştı. PKK'lı katillerin Suriye topraklarında Amerikan ve İngiliz askerleriyle birlikte hareket ettiğini saklamaktan çekinmeyen görüntüleri ortaya çıkmış, ABD yönetimi her seferinde PYD için 'Terörist olarak görmüyoruz' demişti.

AMERİKAN ASKERLERİNİN KUCAĞINDA IŞİD'LE SAVAŞ

Türkiye'de Amerikan karşıtı sol gruplarla işbirliği yapan PKK'lı teröristler, aynı grupları peşine takarak Suriye topraklarında Amerikan askerleriyle birlikte savaşıyor. Yıllardır emperyalimz karşıtı söylemlerin ve devrimci duyarlılığı olan tavırların 'Sahtekarlık' düzeyinde olduğunu söyleyen PKK karşıtı sol örgütler, Öcalan'ın hedefi olmuş ve susturulmuştu. Bölgede Amerikan ve İnigiliz çıkarlarının hizmetçiliğine soyunan PKK ve etrafındaki sol örgüt kadrolarına batılı ülkelerin verdiği silah yardımı artık kimse tarafından gizlenmiyor.

BAHOZ'U KİM ÖLDÜRDÜ

Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı.

BAHOZ KAMIŞLI'YA GİDİYORDU

Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi.

ARAÇTA BULUNANLARDAN EN AZ 8 KİŞİ ÖLDÜ

Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına "müjde" olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade etti.

Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu bildirerek, "Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz." dedi.

Bahoz Erdal kod adını kullanan Fehman Hüseyin, Dağlıca ve Aktütün başta olmak üzere birçok kanlı terör eyleminin talimatını vermişti.

GÜLEN İLE BİRLİKTE 'KIRMIZI LİSTEDE' YER ALIYORDU

Fehman Hüseyin, 28 Ekim 2015'ten beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 'en çok aranan teröristler' listesinin kırmızı kategorisinde yer alıyordu. FETÖ lideri Fetullah Gülen'in de yer aldığı listedeki arananların bulunmasına yardımcı olan ve yerlerini ihbar edenlere İçişleri Bakanlığı tarafından 4 milyon TL'ye kadar ödül verileceği açıklanmıştı.

Hükümetten Bahoz'la ilgili ilk açıklama!
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Bahoz Erdal'ın öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Bahoz Erdal'ın öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin Elbistan İlçe Teşkilatını ziyaretinde, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve partililer tarafından karşılanan Kaynak, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terörle mücadelede çok önemli başarılar elde ettiğini belirtti.

Terörle mücadele güvenlik güçlerinin kahramanca mücadele ettiğini vurgulayan Kaynak, "PKK'nın en önemli aktörlerinden biri olan 'Bahoz Erdal' lakaplı Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık. Biz bir yandan terör ile mücadele ederken bir yandan da ülkemizin huzurunu, refahını düşünüyoruz" dedi.

Vatandaşlardan, 11 aydan beri yapılan terörle mücadeleyi hatırlamalarını isteyen Kaynak, bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini, o yöre halkının taşındığını kaydetti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.