Balkonda İntihara Kalkışan Kadının Çocuklari Yuvaya Yerleştirildi

Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da nikahsız birlikte yaşadığı Yadigar K. ile tartıştıktan sonra 5 çocuğu ile birlikte elindeki bıçakla balkon ve pencereye çıkarak intihar girişiminde bulunan 34 yaşındaki Aylin B.'nin yaşları 2 ile 13 arasında...

08 Ekim 2014 Çarşamba 12:27
Balkonda İntihara Kalkışan Kadının Çocuklari Yuvaya Yerleştirildi






Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da nikahsız birlikte yaşadığı Yadigar K. ile tartıştıktan sonra 5 çocuğu ile birlikte elindeki bıçakla balkon ve pencereye çıkarak intihar girişiminde bulunan 34 yaşındaki Aylin B.'nin yaşları 2 ile 13 arasında değişen çocukları Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile aileden alınarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Yuvaya yerleştirilen çocuklara uzman psikologlar tarafından psikolojik destek verilecek.
Olay, geçen pazartesi akşamı Karatay ilçesi Hacıveyiszade Mahallesi Zafer Sokak'taki bir site içindeki binanın 4'üncü katında meydana geldi. İddiaya göre alkol alan Aylin B., evden uzaklaştırma cezası bulunmasına rağmen eve gelen Yadigar K. ile tartıştı. Tartışmanın ardından Yadigar K. evden ayrıldı. Bir süre sonra sitenin güvenliğine giden Aylin B., güvenlikçilere Yadigar K.'yı içeri aldıkları için azarladı, sonra da döndü. Alkol almaya devam eden Aylin B., bir süre sonra evin balkonuna çıkarak bağırmaya başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polisin de uyarılarını dinlemeyen Aylin B., kendisini aşağıya atacağını söyledi.
İTFAİYE HAVA YASTIĞI AÇTI
Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri Aylin B.’nin atlama ihtimaline karşılık yere hava yastığı açtı. Olay yerinde 112 Acil Servis ambulansı da hazır bekletildi. Yaşları 2 ile 13 arasında değişen 5 çocuğunu da yanına alarak elindeki ekmek bıçağı ile balkonda bekleyen Aylin B., "Çocuklarımı benden kimse alamaz. Onları kimseye vermem" diye çevredekilere bağırarak tehditler savurdu. Polis ekipleri de 112 Acil Servis ambulansının megafonunu kullanarak, "Sana söz veriyoruz. Çocuklarını sana bırakacağız" diyerek Aylin B.’yi aşağıya indirmek için ikna etmeye çalıştı. Bir ayağını balkondan aşağıya sarkıtan Aylin B.'yi çocukları beline sarılarak engellemeye çalıştı. 5 çocuk balkonda gözyaşları içinde annelerinin yanında bekledi.
ODANIN CAMINA ÇIKTI
Dairenin kapısına giden polis ekiplerinin ikna çabalarının sonuç vermemesi üzerine olay yerine çilingir çağırıldı. Aylin B. balkondayken kapıyı açan polis, içeri girerek evde bulunan 3 çocuğu dışarı çıkardı. Bu sırada Aylin B. de 2 çocuğu ile diğer odaya geçerek odanın camının kenarına çıktı. Odaya giren polis 2 çocuğu da dışarıya çıkarttı. Pencerenin pervazında bir ara kollarını açarak kendisini boşluğa bırakmaya hazırlanan Aylin B. atlamaktan vazgeçti. Konuşmak için camın kenarına yaklaşan polis ekipleri Aylin B.’nin bir anlık dalgınlığından faydalanıp kolundan yakalayarak içeriye çekti.
ANNE HASTANEYE YATIRILDI
3 saatlik uğraşın ardından aşağıya indirilen ve güçlükle sakinleştirilen Aylin B. çocukları ile birlikte aynı ambulansa bindirilerek Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Aylin B. tedavi için Beyhekim Hastanesi Psikiyatri Servisi’ne yatırıldı. Aylin B.’nin hastanede tedavisinin devam ettiği belirtildi.
ÇOCUKLAR YUVAYA VERİLDİ
Yaşadıkları olaydan sonra büyük şok yaşayan çocuklar ise ilk tedavilerinin ardından ekip otosuna bindirilerek polis merkezine götürüldü. Çocuklar daha sonra Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Aylin B.’nin ilk boşandığı eşinden olduğu öğrenilen 13 yaşındaki S.N.T. ile nikahsız birlikte yaşadığı Yadigar K.’den olan çocukları 2 yaşındaki B.K., 5 yaşındaki Ü.A.K, 7 yaşındaki A.A.K., 8 yaşındaki S.K. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile aileden alınarak Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Yaşadıkları olaydan etkilenen ve yuvaya yerleştirilen çocuklara uzman psikologlar eşliğinde psikolojik destek verileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.