Belediye Eski Başkanı Ve Oğlunun Cenazesi Ailesine Teslim Edildi (2)

BABA OĞUL YAN YANA DEFNEDİLDİ Suruç'ta, dün akşam otomobillerinde uğradıkları silahlı saldırıda yaşamını yitiren belediye eski başkanı Salih Tekinalp ile veteriner oğlu Sinan Tekinalp, öğle saatlerinde Karadut Mahallesi'nde gözyaşları...

20 Ekim 2014 Pazartesi 16:12
Belediye Eski Başkanı Ve Oğlunun Cenazesi Ailesine Teslim Edildi (2)






BABA OĞUL YAN YANA DEFNEDİLDİ
Suruç'ta, dün akşam otomobillerinde uğradıkları silahlı saldırıda yaşamını yitiren belediye eski başkanı Salih Tekinalp ile veteriner oğlu Sinan Tekinalp, öğle saatlerinde Karadut Mahallesi'nde gözyaşları içerisinde yan yana toprağa verildi.
1994 yılında CHP'den Suruç Belediye Başkanlığı yapan Salih Tekinalp, oğlu Sinan Tekinalp'in kullandığı 33 B 3254 plakalı otomobille ilçeye dönerken Aligör Mahallesi yakınlarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu tüfeklerle ateş açılması sonucu öldürüldü. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside Salih Tekinalp’e 9, oğlu Sinan Tekinalp’e ise 6 merminin isabet ettiği ortaya çıktı. Güvenlik güçleri olayın ardından kaçan saldırgan ya da saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Bölgede bulunan Dinay aşiretinin de ileri gelenlerinden olan Salih Tekinalp'in 4 ay önce de ilçede uğradığı silahlı saldırıda yaralandığı öğrenildi. Otopsi işleminin ardından yakınları tarafından teslim alınan baba ile oğlunun cenazesi, öğle vakti Suruç'un Karadut Mahallesi'ne getirildi. Burada Kürtçe vaazın okunmasının ardından Salih Tekinalp ile oğlu Sinan Tekinalp mahalledeki mezarlıkta yan yana toprağa verildi. Cenaze törenine Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, siyasetçiler ile Dinay aşireti mensubu yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Ali LEYLAK- Metin Faruk TAMER/SURUÇ (Şanlıurfa), ()

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.