Birçok Ev Kullanılamaz Halde....

Kocaeli bölgesinde dün öğlenden sonra başlayan ve lokal olarak bazı bölgelerde aralıklarla şiddetlenen sağanak yağmur sele neden oldu.

24 Haziran 2015 Çarşamba 15:05
Birçok Ev Kullanılamaz Halde....






 

Birçok Ev Kullanılamaz Halde....
   Kocaeli bölgesinde dün öğlenden sonra başlayan ve lokal olarak bazı bölgelerde aralıklarla şiddetlenen sağanak yağmur sele neden oldu. Özellikle Kartepe'nin Eşme bölgesinde etkili olan, D-100 karayolu'nu kapatan ve 100'e yakın evin de çamurla dolmasına neden olan sel, eşyaları da kullanılmaz hale getirdi.

   İstanbul'un Anadolu Yakası'nda etkisini gösteren sağanak yağış, öğlenden sonra da Kocaeli'ni vurdu. Merkez ilçe İzmit'in yanı sıra Gölcük, Körfez, Derince ilçemlerinde etkili olan yağış İzmit kent içini de göle çevirirken, akşam saatlerinde bu kez geçen yıla benzer selin olduğu Kartepe İlçesi'ni vurdu. Daha çok Eşme Mahallesi'nde bulunan bir derenin taşması sonucu meydana gelen selde, bir fabrikaya ait tahta palet ve ağaçlar sel sularıyla D-100 Karayolu'nu kapattı. 100'e yakın evin içini de selin sürükleriği çamur kapladı. Bu nedenye çok sayıda kişi evlerine giremedi. Bazılarında sabaha kadar temizlik çalışması yapıldı. Ancak sular çekilmediği için bu çaba sonuç vermedi. Sel sularının evlerinin içlerini tamamen kapladığını söyleyen Erdem Gülten, şöyle dedi:
   "Dün şiddetli yağmur yağışında evimizin içersi sel suyuyla kaplandı. Eşyalarımız tamamen kullanılmaz hale geldi. Çocuklarımızın okul eşyaları bilgisayarları suyla kaplandı. Temizlemeye çalışıyoruz ama evin içi tamamen çamurlu suyla kaplı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Belediyeden gelip hasar tespit çalışması yaptılar. Biran önce zararımızın karşılanmasını istiyoruz." 
   Evleri kullanılmaz hale geldiği için bir süre komşularında kalacaklarını söyleyen Bedriye Özinç ise, evlerinin sel suyuyla dolduğunu, tüm eşyaların çamurlu su içinde kaldığını anlatırken "Eve giremiyoruz. Evde temizlik yaptık ama çamur çıkmıyor. Bir süre komşularımızın evinde kalacağız. Yetkililerin bizre sahip çıkmasını istiyoruz" dedi. Eşme sahilinde iş makineleriyle yollardaki çamur temizleme çalışmaları sürdürülüyor.
   HASAR TESBİTİ İÇİN 5 EKİP OLUŞTURULDU
   Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu sel baskınlarının yaşandığı Kartepe İlçesi'nin Acısu, Eşme ve Uzunçiftlik mahallelerini gezerek incelemelerde bulunurken, hasar tesbiti için 5 ayrı ekip oluşturulduğunu açıkladı.
   Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzalmez ve AFAD İl Müdürü Salim Tekeoğul'un da eşlik ettiği Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şu anda daha çok Eşme bölgesinde sıkıntı olduğunu söyledi. Vali Güzeloğlu, "Kartepe ilçemizin Eşme mevkiinde aşırı yağış nedeniyle kısmi olarak sıkıntılar var. Çok şükür bir can kaybımız yok. Alandayız ve tüm ekiplerimiz çalışıyor. Gerek yapısal anlamda nedenlerini, gerekse hasar ve zarar giderici tedbirlerimizi en kısa sürede alacağız" dedi. Vali ayrıca hasar tesbiti için 5 ekip oluşturulduğunu ve tespitlerin kısa sürede yapılacağını ekledi.

Son Güncelleme: 24.06.2015 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.