Hdp'ye Yapılan Saldırıya Kınama

Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 50 kişi, Ankara'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş'a yönelik bıçaklı saldırıyı kınadı....

05 Kasım 2014 Çarşamba 19:26
Hdp'ye Yapılan Saldırıya Kınama






Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 50 kişi, Ankara'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş'a yönelik bıçaklı saldırıyı kınadı.  

Akşam Saatlerinde Porsuk Bulvarı'nda toplanan grup 'HDP'ye yapılan saldırıyı kınıyoruz' yazılı pankart açtı. Sık sık 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganı atan grup adına basın açıklamasını Zeynep Altındaş okudu. Hükümet yetkililerinin her fırsatta HDP'yi hedef haline getirdiğini öne süren Altındaş şöyle dedi: "Hükümet yetkililerinin ağzından cinayet, saldırı, şantaj, baskı ve zulüm damlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, hükümet sözcüsü Bülent Arınç yaptığı tüm konuşmalarda Halkların Demokratik Partisi'ni hedef alıyor ve çeşitli faşist odaklar, kontrgerilla güçleri bu konuşmalardan kendilerine vazife çıkarıyor. HDP'nin resmi ağızlarca hedef haline getirilmesiyle sabah saatlerinde bir saldırgan Ankara'da HDP binasına giderek HDP PM üyesi Ahmet Karataş'ı 7 yerinden bıçakladı ve boğazından keserek öldürmek istedi. Ankara'nın göbeğinde yapılan bu vahşi saldırıdan doğrudan hükümet sorumludur. Hükümet yetkililerinin her fırsatta HDP'yi hedef haline getirmesi saldırıya zemin hazırlamıştır. Bundan sonra da HDP'ye ve demokrasi güçlerine yönelik saldırıların siyasi sorumluğu hükümete ait olacaktır."  Yapılan konuşmanın ardından basın açıklamasına katılanlar çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.