Kanada'da camide silahlı saldırı

 Kanada’nın Qubec şehrinde camide namaz sırasında silahlı saldırı

30 Ocak 2017 Pazartesi 07:39
Kanada'da camide silahlı saldırı






Kanada'da camide silahlı saldırı
 Kanada’nın Qubec şehrinde camide namaz sırasında silahlı saldırı yapıldı.Saldırıda en az 5 kişinini hayatını kaybettiği çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.
    Saldırı üç kişi tarafından gerçekleştirildi.Saldırı anında camide 40 kişi bulunuyordu.Saldırı, Sainte-Foy Caddesi’nde bulunan Quebec İslam Kültür Merkezi’nde meydana geldi.Radio Canada’ya bilgi beren bir tanık, saldırganlardan birinin ateş açarken, tekbir getirdiğini ifade ettiAdının açıklanmasını istemeyen tanık, “Biri ateş etmeye başladı. Ateş eder etmez, “Allabu ekber” diye bağırdı. Kurşunlar dua eden insanlara isabet ediyordu. Dua eden insanlar hayatlarını kaybetti. Bana gelince, kurşun başımın üstünden geçti” dedi.Söz konusu tanık, saldırganların “çok iyi bir Quebec aksanına sahip olduğunu” da sözlerine ekledi.
 Saldırganlardan birinin 27 yaşlarında bir erkek olduğu düşünülüyor.
Québec Polis Sözcüsü, şüphelilerden ikisinin, polis tarafından sürdürülen operasyonda yakalandığını duyurdu.
   Quebec Başbakanı Philippe Couillard, halkın güvenliğinin sağlanması için her türlü önlemin alındığını ifade ederek, “Quebec’in Müslüman inancı taşıyan halkının yanındayız” dedi.
 
Son Güncelleme: 30.01.2017 08:05
Anahtar Kelimeler:
KanadaTerörSaldırıCami
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.