Sahil Güvenlik botu değil, sanki kaçak teknesi

BODRUM'dan aralıklarla ve yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan toplam 261 kaçak, Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerince yakalandı. Devriye sırasında ilk olarak yakalanarak karaya getirilen 198 kaçağın içinde bulunduğu Sahil...

16 Haziran 2015 Salı 19:13
Sahil Güvenlik botu değil, sanki kaçak teknesi






BODRUM'dan aralıklarla ve yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan toplam 261 kaçak, Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerince yakalandı. Devriye sırasında ilk olarak yakalanarak karaya getirilen 198 kaçağın içinde bulunduğu Sahil Güvenlik botunun görüntüsü, kaçak teknesini andırdı.
Karaada ve Bitez arasında devriye görevini yürüten Sahil Güvenlik ekipleri, bugün sabah saatlerinde, altı ayrı lastik bot ile bir sürat teknesi içinde, Suriye, Myanmar ve Afgan uyruklu 198 kaçak yakaladı. TCSG 101 Nolu Sahil Güvenlik Botuna alınan kaçaklar, Bodrum Limanı'ndaki Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı önünden karaya çıkarıldı. Sahil Güvenlik Botunun görüntüsü, kaçak teknesini aratmadı.
Bitez Adaboğazı Mevkii'ndeki sığlık bölgede 4.5 metrelik bir fiber teknenin karaya oturduğu, içinde kaçakların Görecek Adası'na çıkarak burada mahsur kaldığını öğrenen Sahil Güvenlik ekipleri, saat 08.30 sıralarında bölgeye gitti. Üçü kadın 10'u çocuk 17 kaçak, kurtarıldı. Ekipler, yakalanan bu kaçakları da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na götürdü.
Kıyıda olası kaçak geçişleri kontrol etmek amacıyla devriye gezen jandarma da Yalı Mahallesi Kızılağaç Mevkii'nde denize açılmak için hazırlık yapan Suriye uyruklu 46 kaçağı yakaladı. Bodrum'da sabahtan itibaren gün içinde Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerince yakalanan toplam 261 kaçağın işlemlerinin tamamlanmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'ne teslim edileceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.