Sahte polisler, Suriyeli kardeşleri dolandırdı

Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR'in Basmane Semti'nde ülkelerine özgü yiyecekler satan Suriyeli iki kardeş, kendilerini polis alarak tanıtan ve arama yapacağını söyleyen iki kişinin kurbanı oldu. Sahte polisler, 70 bin doları alıp ortadan...

26 Ağustos 2015 Çarşamba 11:34
Sahte polisler, Suriyeli kardeşleri dolandırdı






Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR'in Basmane Semti'nde ülkelerine özgü yiyecekler satan Suriyeli iki kardeş, kendilerini polis alarak tanıtan ve arama yapacağını söyleyen iki kişinin kurbanı oldu. Sahte polisler, 70 bin doları alıp ortadan kayboldu. Polis iki zanlıyı yakaladı ama para bulunamadı.
Suriye'den 7 ay önce Basmane'ye gelip yerleşen Cihat ve Emel Muktat kardeşler bu semtte açtıkları küçük dükkanda lkelerine özgü gıda ürünleri satmaya başladı. Hem ülkelerinden getirdikleri birikimleri hem de kazançlarını dükkanın çekmecesinde bir çanta içinde muhafaza eden iki kardeş önceki gün gelen iki kişi tarafından soyuldu. İşyerine gelen iki Türk kendilerini polis olduklarak tanıttı ve arama yapacaklarını söyleyip farkettirmeden 70 bin doları alarak kaçtı. Soyulduklarını anlayan Suriyeli kardeşler polise şikayetçi oldu.
Kardeşlerden 6 çocuk annesi Emel Muktat, "Kardeşimle dükkandayken iki kişi geldi. Kendilerini polis olarak tanıtıp dükkanda arama yapacaklarını söyledi. Bellerindeki silahı da gösterdiler. Çekmecede çanta içinde koyduğumuz 70 bin dolarlık birikimimizi almışlar. Biz bunu farketmedik. Çünkü polis olduklarına inandığımız için onlara güvendik. Kısa bir sürenin ardından dükkandan ayrıldılar. Daha sonra parayı çekmecede göremeyince soyulduğumuzu anlayıp polise haber verdik. Elimizdeki tüm birikimiz uçup gitti. Eşim bizi daha sonra yanına almak için Almanya'ya geçmişti. Bir an önce paramızın iade edilmesini bekliyoruz" dedi.
YAKALANDILAR AMA PARA YOK
Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri başka Suriyelilerin de gasp edilmesi olayına karışan B.O. ile R.G.'yi yakaladı. İki zanlının ev ve işlerlerinde ve işyerlerinde 1 kelepçe, 1 kurusıkı tabanca, 2 mermi, 2 komiser apoleti ve 1 polis gömleği ele geçirildi. İki zanlı sevk edildikleri adliyede tutuklandı ama paralar bulunamadı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.