Ümit Özdağ uyardı; O AVM'lere GİTMEYİN

ABD başta olmak üzere çok sayıda batılı ülke, Türkiye'deki vatandaşlarını tahliye ederken, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'dan çok önemli uyarılar geldi. Özdağ, güvenlik riskinin çok yüksek olduğu ve terörist saldırı tehdidi altındaki AVM'lere vatandaşların gitmemesini istedi. İste o açıklama..

31 Ekim 2016 Pazartesi 07:19
Ümit Özdağ uyardı; O AVM'lere GİTMEYİN






Ümit Özdağ uyardı; O AVM'lere GİTMEYİN


ABD ve Fransa, Türkiye'de özellikle İstanbul'da bulunan diplomatik misyonda görevli vatandaşlarının ailelerini tahliye ederken, 'Türkiye'ye gitmeyin uyarıları yoğunlaşıyor. 15 Temmuz darbe süreci öncesi Adana İncirlik üssünde görevli askeri personelin ailelerini Nisan ayında tahliye eden Amerikan yönetimi, İstanbul'da seyahat için bulunan ABD'lilerin kalabalık yerlerden uzak durmasını istiyor. Çok sayıda batılı ülke vatandaşları için Türkiye'de güvenlik uyarısını sık sık tekrarlarken, MHP Gaziantep Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Özdağ özellikle büyükşehirlerde mantar gibi çoğalan AVM'lerin terör örgütlerinin açık hedefi olduğunu belirterek vatandaşlardan güvenlik riski bulunan bu merkezlere gitmemesini istedi.     


30 KASIM'A KADAR DİKKAT

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Amerikan Dışişleri Bakanlığı Amerikan vatandaşlarına Türkiye'ye gitmemesi uyarısında bulunurken, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanlarının Türkiye'den ayrılmasını istedi. Bu şaşırtıcı değil, Daha önce de Avrupa ülkeleri vatandaşlarını Türkiye'ye gitmeme konusunda uyarmış hatta Türkiye'deki büyükelçiliklerini geçici olarak kapatmışlardır. Ankara Valiliğinin 30 kasıma kadar bütün gösterileri yasakladığı düşünülür ise batılıların tepkileri de abartılı sayılmaz. Esasen tepki sadece batıl devletlerden gelmiyor.


BATILI ÜLKE ŞİRKET TEMSİLCİLERİ GAZİANTEP'E GELMEYİ REDDEDİYOR


2015'de bir çok batılı firma temsilcisi iş görüşmesi yapmak için Gaziantep'e gelmeyi reddediyor, görüşecekleri muhataplarını İstanbul'a çağırıyorlardı. Artık İstanbul'a da gelmeyip, görüşmeler için muhataplarını Avrupa'ya davet edenlere sıklıkla rastlanıyor. Özetle, Türkiye ağır bir terör tehdidi ile karşı karşıya. Bir yılda 23 bombalı saldırıda 336 kişinin öldüğü 100'den fazla insanın yaralandığı göz önünde tutulur ise Batılıların tepkileri hiç şaşırtıcı değil. Zaten böyle bir Türkiye resminin gösterilmesi algısının oluşturulmasını Batı arzu ediyor. Bütün bunlar olurken, Türk Milletinin bundan sonra kendisini teröre karşı bilinçli korumasının büyük önemi var. Terörle mücadele sadece güvenlik güçlerinin meselesi değil, bütün bir toplumun meselesidir.

TERÖR TOPLUMUN BÜTÜNÜNÜ HEDEF ALIYOR

Toplumun bütününü hedef alan teröre karşı başarılı mücadele ancak toplumun tamamının tepki göstermesi ile olur. Her gün binlerce insan AVM'lere girip çıkıyor. AVM'ler terör örgütleri için yumuşak hedefler. Şu ana kadar AVM'lere saldırı olmaması onların hedef olmamasından kaynaklanmıyor. Her an böyle bir saldırı olabilir. Bir çok AVM'nin kapılarında ne yazık ki X ray cihazı yok. Acemi, yaptığı işi sevmediği belli olan bir gencin elindeki uyduruk cihazın ise hemen hiç bir faydası yok. X-Ray cihazlarının alınması zorunlu değil, her ay milyonlarca TL ciroları olan AVM'ler pahalı oldukları gerekçesi ile X-Ray cihazı almayı reddediyorlar.

EMNİYETİN BU KONUDA YAPTIRIMI YOK

Ne yazık ki Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu konuda AVM yönetimlerini zorlama yetkisi yok. Bu konuyu daha önce TBMM'de gündeme getirdim. Gördüğüm kadarı ile bir şey değişmedi. Hükümetin yapması gereken hızla yönetmeliği değiştirerek AVM'lere zorunlu olarak X-Ray cihazı konulmasını sağlamak olmalıdır. Peki, halka düşen görev nedir? X-Ray cihazı olmayan AVM'lere gitmemek. Bu AVM'lerden alışveriş etmemek ve bunu da bu tür AVM'lerin yönetimlerini bildirmek halka düşen görevdir. Özetle halkta kendisini savunabileceği alanlarda teröre karşı savunmak zorunda. AKP'nin Suriye politikası ülkemizi bir iç savaşı cephe gerisi yaptı, böyle devam ederse ise cephenin kendisine çevirecek."

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.