Varto belediye başkan yardımcısından şok sözler

MUŞ'un Varto İlçesi'nde dün çıkan olaylarda yaşamını yitiren 25 yaşındaki Hakan Buksur'un, gaz fişeği kapsülü ile değil, kurşunla öldüğü ileri sürüldü. Varto Belediye Başkan Yardımcısı Sabite Ekinci, "Göstericilerden...

08 Ekim 2014 Çarşamba 12:27
Varto belediye başkan yardımcısından şok sözler






Varto Belediye Başkan Yardımcısı: Polis Alnından Vurdu.

VARTO (Muş), () - MUŞ'un Varto İlçesi'nde dün çıkan olaylarda yaşamını yitiren 25 yaşındaki Hakan Buksur'un, gaz fişeği kapsülü ile değil, kurşunla öldüğü ileri sürüldü. Varto Belediye Başkan Yardımcısı Sabite Ekinci, "Göstericilerden Hakan Buksur'u bir özel harekatçı hedef alarak yakın mesafeden alnından vuruyor. Gaz kapsülüyle ölmedi. Gerçek mermi, alnından girip kafatasını parçalaması sonucu kaybettik" dedi. Ekinci iddialarını güçlendirmek için 'Hatta arkadaşlar parçalanan beynini yoldan topladı' iddiası ise 'Yok artık' dedirti.

Varto'da dün Kobani'ye destek için düzenlenen gösteride çıkan olaylarda PKK yandaşları polisle çatıştı. İnşaat işçisi Hakan Buksur'un öldüğü olaylarda 24 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl başından, 19 yaşındaki Diyar Barut ise yüzünden gaz fişeği kapsülüyle yaralandı. Olaylar sırasında 3 okul, PTT ve tarım binasıyla kültür merkezinin yakıldığı Varto'da sokağa çıkma yasağı bugün de devam ediyor.
EKİNCİ'NİN İDDİALARI
Varto Belediye Başkan Yardımcısı DBP'Lİ Sabite Ekinci, dün otopsinin ardından Buzlugöze Köyü'nde toprağa verilen Hakan Buksur'un, Özel Harekatçı bir polisin alnına hedef alarak ateş etmesi sonucu öldüğünü iddia etti. Bu olaydan sonra tansiyonun yükseldiğini belirten Ekinci, okullar ve kamu hizmet binalarıyla cadde ve sokaklarda tahribat olduğunu anlattı. Sabite Ekinci, şunları söyledi:
"Güvenlik görevlisi kitlenin duygusal olaylara gösterdiği toplumsal tepkiyi okuyamadan çok ciddi müdahalelerde bulunuyor. Gerçek merminin kullanılması, yüzlerce gaz bombasının atılması sonucu kitlede çok ciddi reaksiyon oluştu. Göstericilerden Hakan Buksur'u bir özel harekatçı hedef alarak yakın mesafeden alnından vuruyor. Gaz kapsülüyle ölmedi. Gerçek mermi, alnından girip kafatasını parçalaması sonucu kaybettik. Görgü tanıkları var. Arkadaşımızın beynini sokaktan topladılar. Biz uyarıcı telkinlerde bulunduk. Ama bu bir kitle psikolojisi. Olaylar bizim de kontrol edemeyeceğimiz bir noktaya geldi. Varto Lisesi ve Hürriyet İlkokulunda çıkan yangın büyük çapta zarar verirken, İmam Hatip Lisesinin yatılı kısmında yangından dolayı hasar meydana geldi. Kültür Merkezi, PTT binası ve ilçe tarım binasında da alevlerden dolayı maddi zararlar oldu. Yağmalama söz konusu değil. Yüzlerce gaz bombası atıldı kitle üzerine. Belki onun etkisiyle insanlar manavlardan limon almıştır. Onun dışında böyle bir şey söz konusu değil."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.