Birinci Dünya Savaşı'nı okumak hiç bu kadar kolay olmadı...

Tevfik Yener, Türk basın hayatının en önemli isimlerinden. Türk medya sektörüne kazandırdığı onca gazetenin kurucusu ve yönetmeni oldu. Habere gösterdiği titizliği tarihimizden de esirgemeyen ender yazarlardan...

23 Ekim 2015 Cuma 00:51
Birinci Dünya Savaşı'nı okumak hiç bu kadar kolay olmadı...






Birinci Dünya Savaşı'nı okumak hiç bu kadar kolay olmadı...

Dünya'nın en kanlı savaşı olarak tarihe geçti. Birinci Dünya Savaşı'nı anlamak için, savaş öncesi tarihi gelişmeleri, ülkeler arasındaki ilişkileri, hilelerini, ihanet ve ayaklanmaları iyi anlamak gerekiyor. İnkilâp Yayınları arasında yerini alan Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu adlı kitap usta gazeteci yazar Tevfik Yener'in kaleminden yeni çıktı. Türk tarihine ilgi duyan herkesin mutlaka kütüphanesinde bulunması gereken bir eser.

Tarihi kaynaklardan şimdiye kadar akademik dille kaleme alınan çoğu eserin aksine Gazeteci Yazar Tevfik Yener'in yarım asırlık mesleki birikimiyle yazmaya başladığı kitapta haberciliğin getirdiği üslup kendini göstermiş. Yener'in Türk basın hayatına kazandırdığı çok sayıda gazetenin neden okur nezdinde itibar gördüğünü, çok sattığını merak edenler bu kitaba bakarak sorunun cevabını da bulabilirler.

Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu
712 sayfa. Meraklı ve titiz bir gazetecinin habercilik refleksinden zerre kadar ödün vermeden, 50 yıldan fazla süredir biriktirdigi bilgi, belge kaynakları bir araya getirerek önümüze koyduğu eserin en önemli yönü kendimizi anlatıyor olması.
Dünya savaşı ile ilgili yayınlarda Türkiye'de basılan çoğu kitaba yön veren batılı kaynakların aksine Tevfik Yener, olayları, bilgi ve belgeleri, anlatımları kendi imkanlarıyla milli kaynaklardan derlemiş.

1. Dünya savaşında Türkleri görmeyen, görmezlikten gelen, batılı kaynakların aksine Tevfik Yener, Balkanlar'da, Bağdat'ta, Gazze'de Filistin ve Çanakkale'de Mehmetçi'ğin hayatını, hissiyatını, kahramanlıklarını ve acılarını anlatır.


Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu, destansı zaferler, acı kayıplar, ihanet zincirleri içinde Türk askerlerinin zekasını, metanetini ve cesaretini gelecek kuşaklara 'Belge'siyle koyan bir kitap.  Olayları, savaşları ve anlaşmaları tarihi sırasıyla ve kolay indeksiyle kitapta bulabilirsiniz. Kitabın son bölümünde yer alan kronoloji okura küçük bir tarih turu attırıyor.

Bu önemli eseri tüm seçkin kitabevleri ile inkilap.com adresinden temin edebilirsiniz.
Son Güncelleme: 23.10.2015 01:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.