Ayakkabı kutuları mikrop saçıyor

Türkiye ayakkabı kutularını yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla gündemine aldı. Oysa onların yeri de kullanım alanı da farklı

10 Mayıs 2014 Cumartesi 09:15
Ayakkabı kutuları mikrop saçıyor






Ayakkabı kutuları mikrop saçıyor

Son yıllarda ayakkabı kutusu kullanımında hızlı bir artış olduğunu belirten Modelsa Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aydoğan, uyarıyor: “Karton ayakkabı kutuları nemi azalttığı için ayakkabıya zarar veriyor, kullanım ömrünü azaltıyor, ayaklarda mantar oluşturuyor, kötü koku yayıyor”

Şeffaf ayakkabı kutularının kullanılması gerektiğini ifade eden Aydoğan, geçen yıl 15 milyon lira ciroya ulaştıklarını ve Türkiye’de şeffaf ayakkabı kutusunun bilinirliğinin artmasından dolayı bu yıl ciroyu yüzde 25 artıracaklarını söyledi.

Türkiye’nin en büyük ayakkabı kutusu üreticisi Modelsa Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aydoğan, yıllardan beri evlerde ayakkabı saklamak için kullanılan karton kutuların ayakkabı için sağlıklı bir ortam oluşturmadığını ve ömrünü azalttığını söyledi. Karton kutunun nemi tuttuğu için ayakkabıya zarar verdiğini ve mantar oluşmasına sebebiyet vererek koku yaptığını belirten Aydoğan, şunları söyledi: “Yaklaşık 5 yıl önce plastik şeffaf ayakkabı kutusunu ilk ürettiğimizde asıl çıkış noktamız müşterilerimizin yaşam kalitesinin yükselmesini sağlamaktı. Bu konuda çalışma yapan tüm profesörlerin de tasdik ettiği gibi yıllardan beri evlerde ayakkabı sağlamak için kullanılan karton kutular ayakkabı için sağlıklı bir ortam oluşturmuyor. Dolayısıyla da ayakkabının ömrünü azaltmaktaydı. Hatta karton kutu nemi tuttuğu için ayakkabıya zarar vermesinin ötesinde ayaklarda mantar oluşumu ve kokuya sebebiyet veriyor. Ayrıca zaman geçtikçe oluşturduğu toz partikülleriyle  hem bulunduğu dolaba, hem de içinde bulunan ayakkabıya zarar veriyor.”

‘DOKTORLAR DA ONAYLIYOR’

Şeffaf plastik ayakkabı kutularının bulundurduğu hava kanalları sayesinde ayakkabının hava almasını sağlayarak daha uzun ömürlü bir kullanım sağladığını anlatan Abdullah Aydoğan, “Bu konuyu Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral’a da sorduk. Karton kutuların mikrop ürettiğini ve ayaklarda mantar üremesine sebep olduklarını ve koku yaptıklarını söyledi. Plastik malzemenin üzerinde mikroorganizmalar üremediğinden dolayı son derece hijyenik bir kullanım sağladığını, istenildiğinde kolayca silinerek yıkanabilmesinden dolayı rahatlıkla temizlenebildiğini söyledi.”

‘200 MİLYON ADETLİK BİR PAZAR VAR’

Modelsa Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aydoğan, şeffaf ayakkabı kutularına son yıllarda büyük bir talep olduğunu ve geçen yıl 15 milyon lira ciro yaptıklarını söyledi. Bu yılki hedeflerinin en az yüzde 25 büyüyerek 19 milyon lira ciroya ulaşmak olduğunu söyleyen Aydoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’deki hane sayısı yaklaşık 20 milyon. Her haneye 10 adet ayakkabı kutu alındığını bile düşünürsek 200 milyon adet gibi bir Pazar yapıyor. Tabi ki insanların bu ürünü tanıması zaman alıyor, alacaktır da. Hala bu üründen haberdar olmayan birçok insan var. Fakat son yıllarda giderek talep gören bir ürün oldu.”


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.