Hackerlar insansız hava aracı ile evleri vuruyor

Yeni nesil hackarlar 60 dolara satın aldıkları insansız hava araçları ile zengin semtlerde Wi-Fi ağlara sızarak vurgun yapıyor

11 Mayıs 2014 Pazar 19:12
Hackerlar insansız hava aracı ile evleri vuruyor






Wi-Fi Hack kabusu, Quadcopter ile Wi-Fi Hack? Wi-Fi Hack yapan cihazlar,, Amerika casus ve katil İHA'ları tartışıyor

Wi-Fi Hack nedir?, insansız hava araçları ile Wi-Fi hack nasıl yapılır? Quadcopter casusluk yapmak için mi kullanılıyor? Quadcopter fiyatları? Quadcopter nerelerde satılıyor?

Amerika'nın zengin semtlerinde dolaşan İHA'lar Wi-Fi ağlarını dinleyerek bilgi topluyor. Bu bilgiler yeni nesi hackerlara milyonlarca dolar kazandırıyor.

Amerikan ordusunun yeni gizli silahlarını denediği Afganistan'da her yıl binlerce sivil katlediliyor. Son olarak Afganistan'da Taliban'a ait üs olduğu iddia edilen bir merkezin vurulması sırasında ortaya çıkan TR-3 Black Manta görüntülerini ABD'de tartışma konusu oldu. Yahoo News sayfalarına taşınan tartışmada insansız hava araçlarının masumiyetini gün geçtikçe kaybettiğine vurgu yapılarak 'Afgan köylerine Hellfire füzeleri yağdıran askeri Pradators'lere benzeyen hiç bir araç artık masum değildir" yorumları yapılıyor.  

OYUNCAK İHA'LAR GÜNDELİK HAYATA GİRDİ

Çok sayıda Amerikan ve Çinli şirketin ABD teknoloji marketlerinde satışa sunduğu küçük çaplı uzaktan kumandalı insansız hava araçlarının özel hayata ağır şekilde müdahale ettiğini belirten uzmanlar rontgenci şirketlerin bu şekilde tüketici avına çıktığından yakınıyor.

FAYDALARI VAR AMA ZARARLARI DAHA ÇOK...

İnsansız hava araçlarına ön yargılı yaklaşmadığını kaydeden Amerikalılar bu araçların faydaları olabileceğini ancak son dönemde özellikle ABD dışında katliamlarla anılmasının kendilerini tedirgin ettiğine vurgu yapıyor. Tekno marketlerde 60 ila 400 dolara kadar müşteri bulan küçük çaplı kameralı İHA'ların yaygınlaşmasını endişe verici bulan Amerikalı insan hakları savunucuları Quadcopter üretim ve satışlarının denetlenmesi gerektiğini savunuyor..

KAMERALI HELİKOPTERLER VE QUADCOPTER FİYATLARI

Lityum pilleri ve farklı uçuş seçenekleri ile fiyatları değişiyor. Hiç bir kontrot veya uçuş sertifikasına gerek duymadan rahatlıkla internet üzerinden bile sahip olabileceğiniz bu cihazların en ucuz 60 dolardan başlıyor. iPhone veya adroid telefonlardan görüntü alabiliyor ya da kendi donanımıyla 50 ila 200 metre mesafeye kadar gözetlebileceğiniz modelleri var. Hubsan X4 76 dolara satılıyor. Görüntü kalitesi arttıkça fiyatı 200 dolara kadar artıyor. Parrot veya Drogone 2.0 modelleri ise 400 dolara, DJI Phantom serileri ise 600 dolara müşteri bulabiliyor. Fiyat arttıkça görüntü kalitesi ve uçuş menzil mesafesi artıyor. HD kalitede görüntü isteyenler Phantom 2V ile HD kalitesine ulaşırken 1300 doları gözden çıkarmaları gerekiyor.
Bu fiyatlandırma tablosu Amerikalı aileleri ve komşuluk ilişkilerine önem verenleri bir hayli tedirgin ediyor. Hackerların son dönemde Wi-Fi ağlarını bu tür araçlarla takip ettiğini belirten uzmanlar yeni nesil hırsızlar için bu oyuncakların çok tehlikeli olduğunu belirtiyor.

HEDEFTE ZENGİN MAHALLELER VAR

Amerikalı yeni nesil Hacker çetelerinin zenginlerin oturduğu lüks semtlerin üzerlerinde uçurduğu Wi-Fi dinleme yeteneğine sahip İHA'lar aracılığı ile önemli bilgiler ele geçirdiğine vurgu yapıyor. Bunun sıradan bir hackerlık olmadığını belirten uzmanlar yasaların teknolojik suçlar karşısında çaresiz kalabileceğinin altını çiziyor.

 

 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.