IŞİD'in Musul operasyonunu planlayan kişi öldürüldü

IŞİD'in Musul operasyonunu planlayan isminin öldürüldüğü öne sürülüyor.

12 Haziran 2014 Perşembe 19:47
IŞİD'in Musul operasyonunu planlayan kişi öldürüldü






IŞİD'in Musul operasyonunu planlayan kişi öldürüldü

Irak televizyonu ise örgütün iki numaralı isminin de öldürüldüğünü iddia etti.

IŞİD'in Musul ve Tikrit saldırılarının planlayıcısı olan ve daha önce ABD askerleri tarafından öldürülen El Kaide'nin Irak sorumlusu Ebu Musab Zerkavi'nin de yardımcılığını yapan Muhammed El Enbari'nin, Musul'daki çatışmada öldürüldüğü haberi geldi. Örgüt, sosyal medya hesabından da Muhammed El Enbari'nin öldürüldüğünü doğruladı.
 
IRAK TELEVİZYONU: 2 NUMARALI İSİM ÖLDÜRÜLDÜ
 
Irak devlet televizyonunun haberinde, Musul ve Tikrit’i ele geçiren ve Kerkük’e ilerlediği belirtilen Irak Şam İslan Devleti (IŞİD) örgütünün lider El Bağdadi’den sonraki ikici ismi olan Adnan İsmail Bilavi’nin öldürüldüğü iddia edildi.

"IŞİD KAÇIYOR" İDDİASI

Londra'da bulunan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari AFP'ye güvenlik güçlerinin karşılığından sonra Musul'un da aralarında olduğu bazı bölgelerdeki IŞİD militanlarının "kaçmakta" olduğunu söyledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.