Pillay: Suriye, yeni Bosna olmasın

18 Ekim 2012 Perşembe 17:26
Pillay: Suriye, yeni Bosna olmasın






CENEVRE (CİHAN)- BM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Navi Pillay, Suriye'deki durumun Bosna Savaşı'nı andırdığını söyledi. Pillay, Suriye'de kan dökülmesinin engellenmesi için dünya güçlerinin çabalarını birleştirmelerini istedi.

Cenevre'de gazetecilere açıklama yapan Pillay, Bosna-Hersek'te olup bitenler, Suriye'nin mezhep savaşına düşme tehlikesine izin verilmemesi için hepimizin hafızasında yeterince taze olmalı. dedi. Pillay, Suriye'deki krizin sona erdirilmesine yönelik ciddi atımlar atılması için yeni bir Srebrenitsa katliamının beklenmemesini istedi.

Suriye'de çatışan tarafların savaş suçu ya da insanlığa karşı suç işlemiş olabileceğini dile getiren Navi Pillay, şunları söyledi: Humus ve Halep gibi şehirlerde büyük mahallelerin hükümet güçleri tarafından ayrım gözetmeden vurularak yok edilmesi mazur görülemez. Muhalefetteki aşırı unsurların da büyük bombalar kullanarak askerlerle birlikte sivilleri de öldürmesi de öyle.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.