BMW Google Glass'a özendi

BMW Head-Up Display projesi ile yeni nesil araçların ön camlarında 3D sürüş keyfi ve güvenliği bir arada getirmeyi hedefliyor.

26 Aralık 2013 Perşembe 08:23
BMW Google Glass'a özendi






 

BMW yeni nesil araçlar için ürettiği ekran özellikli ön camlar Google'ün ünlü gözlüğü Glass'a benziyor.  Klasik, hız, yakıt durumu, motor ısısı, su ve yağ durumu gibi bilgilerin yer aldığı gösterge panelini ön cama yansıtan BMW sürücü güvenliğini yüzde 50 daha da artırmış durumda. Gece görüş netliğini ve mesafesini artıran yeni BMW'lerin ön camların  dışarıdaki ısı, ön ve arkadaki araçların mesafeleri ve hızları, ve yol eğimi gibi bilgileri de anında ön cama aktarıyor. 3D sürüş keyfi veren ön camların hem sürücünün hem de diğer koltukta oturanların can güvenliğini artıran bu teknoloji otomobil dünyasına çok sayıda yeniliği de katıyor. iDrive Controller uygulamasıyla sistemde yer alan diğer BMW yeni modellerinin yollar hakkında topladığı veriler de sürücülerle eş zamanlı olarak paylaşılıyor.


BMW X5 M ve BMW X6 M modellerinde konulan yeni ön camların hemen sol üst tarafında sürücünün yol görüş dikkatini dağıtmadan hız göstergesi ve yol durumu analiz rakamları yer alıyor. Ayanın sağ tarafında mavi zeminde beyaz göstergede ön ve arkada seyreden araçların cinsi ve hızları ile ilgili bilgiler sürücüye iletiliyor. Yeni sistemin içerisinde güzergah üzerindeki dinlenme istasyonları, alışveriş merkezi, sağlık ve ilk yardım merkezlerinin uzaklıkları, güzergah üzerindeki hava ve yol durumu gibi bilgiler sayısal olarak girecek.

BMW'nin uzun süredir test ettiği Head-Up Display projesinden çıkan yeni modellerin Türkiye'ye ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.