Kanuni'ye suikast, Hürrem saf değiştirdi

Muhteşem Yüzyıl'ın 119.bölümünde Hürrem Sultan'a suikast düzenlendi. Bir başka suikast ise Kanuni İran seferinde önlendi

16 Ocak 2014 Perşembe 06:27
Kanuni'ye suikast, Hürrem saf değiştirdi






Muhteşem Yüzyıl'ın 119.bölümünde seyirciyi ekrana kilitleyen sahneler vardı, hem Kanuni'ye hem de Hürrem Sultan'a suikast düzenlendi. Hastalığın pençesinde olan Sultan Süleyman ise seferde ölümle pençeleşiyor.Osmanlı'da derin devlet olarak karşımıza çıkan Piri Reis'in adamı Yavuz'a verdiği talimatla Hürrem Sultan'a suikast düzenlenir.

Oğlu Mehmet'in türbesine gitmek üzere yola koyulan Hürrem Sultan önünden geçtiği iskelenin ipleri suikastçisi tarafından kesilince üzerine dökülen taşların altında kalır. O sırada Hürrem Sultan'ı korumaya çalışırken ağır yaralanan Afife Hatun ise bu suikastte canından olur.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN HASTALIĞI İLERLİYOR

Afife Hatun son nefesini vermeden önce Hürrem Sultan'a Kanuni Sultan Süleyman'ın hasta olduğunu ve durumunun kötüleştiğini söyler.

Duyduğu sözler zehirli bir ok gibi yüreğine saplanan Hürrem Sultan'a duydukları tarihi değiştirecek bir karar aldırır.

Tahtın naibi şehzade Selim'i yanına çağıran Hürrem Sultan bir seçim yaptığını söyleyerek bundan sonra kendisinin yanında olduğunu söyler.

Zırhını kuşanarak yeniçerinin karşısına geçen ve savaş meydanında Şah Tahmasp'ı alt etmeye and içen Sultan Süleyman bir anda fenalaşarak yere yığılır.  Kendinden geçer...

Kanuni Sultan Süleyman'ın seferden dönememe ihtimalini göz önüne alarak bu kararı veren Hürrem Sultan'ın endişeleri yersiz mi bunu gelecek bölüm de göreceğiz.  

KANUNİ'YE SUİKAST

Acem seferine çıkan Sultan Süleyman'a suikast yapılacağı Atmaca tarafından Şehzade Mustafa'ya söylemişti. Sultan Süleyman'a Van yakınlarında çadırında olduğu sırada Elkas Mirza'ya eşlik eden Şah Tahmasp'ın suikastçilerinden biri saldırıyor. Tam o anda yetişip çadırına giren Şehzade Mustafa 'Hünkarım' diye bağırarak Sultan Süleyman'a durumu fark etme fırsatı yaratıyor. Ardından Elkas Mirza'nın güvenilir sandığı adamı Abbas'ın üzerine atlayan Şehzade Mustafa onu bir kılıç darbesiyle etkisiz hale getirir. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.