MHP Kurultayı için imza kavgası: En çok kim imza topladı

MHP'de olağanüstü kurultayı öncesi Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan'ın yürüttüğü tüzük değişikliği kongresi için imza kampanyası devam ediyor. Adayların yürüttüğü imza kampanyasında sona gelindi. Ancak üç aday arasında sorun çıktığı iddiaları dolaşıyor.

14 Aralık 2015 Pazartesi 09:57
MHP Kurultayı için imza kavgası: En çok kim imza topladı






MHP Kurultayı için imza kavgası: En çok kim imza topladı

1 Kasım seçimlerinin ardından Bahçeli ve ekibine isyan bayrağı açan 3 Genel Başkan Adayı arasında imza krizi yaşandığı iddia ediliyor. İddia Star Gazetesine ait. Genel Başkan adaylarından Meral Akşener bu iddiayı kesin bir dille yalanlasa da Koray Aydın, 'gerekli imzanın çok daha üstünde bir sayıya ulaştık' dedi. Bahçeli ise üç adaya imza veren delegelerin kimler olduğunu araştırıyor. 'Bahçeli'yi desteklediğini' açıklamayan il ve ilçe başkanları için önümüzdeki günlerde partiden uzaklaştırma kararı ile tehdit edildiği iddiaları dilden dile dolaşıyor.

DELEGE ÜZERİNDE BASKI VAR

MHP’de olağanüstü kongre için imza toplayan ve imzaları tek havuza atan adaylar arasında “en çok imzayı ben topladım” kavgası yaşanıyor. Özellikle sahaya inmediği, sadece sosyal medya üzerinden ve DYP’li isimlerle çalışmaları yürüttüğü gerekçesiyle eleştirilen Meral Akşener taraftarlarının en çok imzayı kendilerinin topladığını iddia etmesi üzerine Koray Aydın, “Olay kişiselleştirilmemeli” uyarısı yaptı. MHP eski Trabzon Milletvekili Aydın, olağanüstü kongre için gerekli imzanın üstünde bir sayıya ulaşıldığını açıkladı.

Aydın imza toplama sürecinde “kişiselleştirme gayretinin” parti delegesi üzerinde huzursuzluk oluşturduğuna dikkati çekerek, delegeyi rahatlatacak adımlarım atılması gerektiğini söyledi. Süreç içerisinde esas dikkat edilmesi gereken hususun, olağanüstü kongreyi, seçimli hale dönüştürmek olduğuna değinen ve çalışmaların sürdüğünü aktaran Aydın, “Gerekli imzanın üstünde bir sayıya ulaşıldı. Ancak daha çok imza toplayarak genel merkeze bunları sunacağız. Bu çalışmamız bir süre daha devam edecek” ifadesini kullandı.

DELEGELER TAKİPTE

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, illere parti müfettişi göndererek imza veren delegelerin kimler olduğunun tespitini yapmaya başladı. Yine MHP’de sosyal medya ve twitter hesapları üzerinden yapılan incelemeler, paylaşılan fotoğraflar tek tek dosyalanmaya başladı. (Star)
Son Güncelleme: 14.12.2015 10:01
Anahtar Kelimeler:
MHP Kurultayı Için Imza
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.