Daha parlak saçlar için işte bu besinler tüketilmeli!

Vücut sağlığınızda olduğu gibi saç sağlığınız içinde sağlıklı gıdalar tüketmelisiniz. Parlak ve sağlıklı saçlar için uzmanlar beslenme şekline dikkat çekiyor.

03 Aralık 2015 Perşembe 15:47
Daha parlak saçlar için işte bu besinler tüketilmeli!






Çoğu kadın sağlıklı, parlak, dökülmeyen saçlara sahip olamk ister. Ancak bilinçsiz yapılan diyetler ve şeker oranı yüksek olan rafine karbonhidrat ve gıdalar tıpkı vücudumuz gibi saçlarımızın da sağlıksız olmasına neden oluyor. Zayıf, kuru, cansız saçları tetikleyen başka faktörler de var. Bu faktörler arasında besin eksiklikleri, stres, hormonal değişiklikler, dolaşım yetersizliği, tiroid problemleri ve hatta saçı aşırı ovalamak yer alıyor. Uzmanlar saçlarınızın sağlığı için eğer diyet yapıyorsanız mutlaka beslenme uzmanının tavsiylerine uyulmasının altını çiziyor. Uzmanlar sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak isteyen kadınların ıspanak, yumurta, mercimek, tatlı patates, istiridye, orkinos, ceviz, havuç ve tavuk tüketilmesini öneriyor. İşte sağlıklı saçlar için önerilen gıdaların faydaları…

İSTİRİDYE:

Çinko yönündenoldukça zengindir. Çinko vücut için önemli bir antioksidandır. Saçın dökülmesine engel olur ve büyümesine yardımcı olur.

YUMURTA

Yumurta tüketmeniz için iyi bir neden. Yüksek protein ve biyotin içeren yumurta saç derisini besler ve içerdiği B vitaminiyle saçın büyümesine yardımcı olur.

ORKİNOS

Sağlıklı saçlar için gerekli olan omega-3 yağ asitleri içerir. Eğer vejetaryen iseniz bu yararları elde etmek için keten tohumu tüketebilirsiniz.

CEVİZ

Ceviz biotin açısından oldukça zengin bir çerezdir. Biotin, saç güçlendirir, saç kaybını azaltır ve saç büyümesini artırmaya yardımcı olur.

HAVUÇ

Gözler için oldukça faydalı olan havuç saçınızdaki doğal yağları korur ve parlak gözükmesini sağlar.

KÜMES HAYVANLARI

Protein açısından zengin olan tavuk gibi kümes hayvanları sağlıklı saçlar için gerekli bir besindir. Yeterli protein almamak zayıf ve kırılgan saçlara neden olur. Proteim eksikliği saç renginin
kaybolmasına da neden olabilir.

SOMON

Omega 3 yönünden oldukça zengindir. Saç köklerinin sağlam olmasını sağlar ve saçın sağlıklı büyümesine yardımcı olur.

ISPANAK

B, C, E vitaminleri açısından zengin olan; potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum içeren ıspanak sağlıklı saçlara sahip olmak için mutlaka tüketilmelidir. Özellikle demir açısından oldukça zengin
olan ıspanak saç köklerine oksijen sağlar.

MERCİMEK

Çinko, biotin ve protein açısından zengindir. Protein saçlar için makro bir besindir. Protein, gerçek saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olur.

TATLI PATATESLER

Tatlı patates beta-karoten dolu bir besindir. A vitamini içeren tatlı patates saç derisini güçlendirmede oldukça etkilidir.
Son Güncelleme: 03.12.2015 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.