Şifa Üniversitesi Tıp Merkezi kapatıldı

İzmir'de, Şifa Üniversitesi'ne bağlı dokuz tıp merkezi ve Başkent Üniversitesi'ne bağlı Zübeyde Hanım Tıp Merkezi için verilen kapatma kararına, İzmir Tabip Odası'ndan tepki geldi. İzmir Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

11 Aralık 2015 Cuma 17:52
Şifa Üniversitesi Tıp Merkezi kapatıldı






Şifa Üniversitesi Tıp Merkezi kapatıldı

İzmir'de, Şifa Üniversitesi'ne bağlı dokuz tıp merkezi ve Başkent Üniversitesi'ne bağlı Zübeyde Hanım Tıp Merkezi için verilen kapatma kararına, İzmir Tabip Odası'ndan tepki geldi.

YANLIŞ TUTUM

İzmir Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Bugün 1994 yılından beri hizmet veren Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Şifa Üniversitesi Hastaneleri'ne yapılan tebligatlar sonucunda faaliyetlerinin durdurulduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Gerekçelerinin neler olduğu ve bu gerekçelerin haklı ya da haksız olduğu tartışmasına girmeden bu konuda ortaya konulan aceleci tutumu yanlış bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Sağlık hizmeti çok önemli bir hukuki gerekçe olmadan engellenebilecek ve durdurulabilecek bir hizmet değildir. Bu birimlerde çalışan doktorlar, sağlık çalışanları ve diğer hizmet görenler çok zor bir durumda kalmışlardır. Yine buralardan hizmet alan yatan hastalar, poliklinik hastaları, tetkik hastaları ve acil hastalar mağdur olmuşlardır. İzmir Tabip Odası olarak her türlü siyasi ve hukuki değerlendirmenin dışında kalarak, sağlık hizmetinin niteliğinin ve meslektaşlarımızın mağduriyetinin göz önüne alınmasını ve bu konudaki kararların ve uygulamaların gözden geçirilmesini talep ediyoruz." 
Son Güncelleme: 11.12.2015 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.