Dilmen, Terim kalsaydı böyle olmazdı

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de Galatasaray-Gençlerbirliği maçını değerlendirirken Mancini hakkında ilginç tesbitlerde bulundu

03 Mayıs 2014 Cumartesi 21:40
Dilmen, Terim kalsaydı böyle olmazdı






Dilmen, Terim kalsaydı böyle olmazdı

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray - Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından yaptığı değerlendirmede Fatih Terim sonrası takımı masaya yatırdı

Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray sahasında Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup ederken yorumcu Rıdvan Dilmen  "İkinciliğin en değerli olduğu bir lig yaşıyoruz. Futbol tarihimizde böyle bir ikincilik mücadele yok. Hem manevi hem de maddi olarak çok değerli bir Şampiyonlar Ligi mücadelesi var. Galatasaray da, Beşiktaş da Şampiyonlar Ligi için artık bütün maçlara 3 puan için çıkacaklar" tesbitini yaptı

GALATASARAY'IN KLASİK 11'İ, MALESEF SAYAMIYORUZ

Mancini'nin çok fazla oyuncu değiştirdiğini söyleyen Dilmen sözlerine şöyle devam etti; "Galatasaray'ın puan başarısızlığın en önemli nedeni her maça farklı 11'ler ile çıkılmasının yanında oyun içinde futbolcuların pozisyonlarının çok değişmesidir. Mancini geldiğinden beri aynı şeyi söylüyoruz. Bu Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta böyled değil. İki takımın da klasik 11'ini sayabiliriz ama Galatasaray'da maalesef sayamıyoruz. Teknik adamlarda esneklik beklerim ama ben hayatımda Mancini kadar değişiklik yapan bir teknik adam görmedim."

"Taraftarlar tam protesto edecekken skor 2-1'e geldi. Biraz daha bekleyelim derken 2-2 oldu. Duraklamalarda tam protestoya hazırlanırken 3-2 oldu. Bu da takım ile taraftarı yine bir araya getirdi. Diğer şubeleriniz ne kadar iyi olursa olsun lokomotif olan futboldur. Bugün Galatasaraylı taraftarlara sorun. Türkiye Kupası mı yoksa Şampiyonlar Ligi mi diye soralım. Hepsi Şampiyonlar Ligi der."

Galatasaray 13, 14 yıl şampiyon olmadığı yıllar dahi bu kadar eleştirilmedi. Ama Galatasaray, UEFA ve Süper Kupası'nı kazanarak ülke futbolunu çok üst seviyeye çıkardı. Galatasaray'ın son yıllardaki şampiyonluklarını, Avrupa başarılarını gören taraftarlar da bu çıtanın yükseltilmesi Galatasaray taraftarlarını sabırsız bir hale getiriyor. Başarısızlık için tahammülleri olmuyor.

GALATASARAY'DA TERİM TAKIMDA KALSAYDI...

"Ben daha çok teknik anlamda yorum yapıyorum. O yüzden Galatasaray'ın iyi futbol oynadığını söyleyemeyiz. Fatih Terim takım takımın başında kalsaydı eğer şampiyon olmasalar dahi puan farkı bu kadar açılmazdı."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.