Futbolculardan silahlı saldırıya sert tepki

Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırıya futbolculardan tepki mesajları yağıyor. İşte o tepkiler

05 Nisan 2015 Pazar 13:45
Futbolculardan silahlı saldırıya sert tepki






Futbolculardan silahlı saldırıya sert tepki

Fenerbahçe otobüsüne saldırı'ya tepkiler sürüyor

Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı taraftar saldırısına en büyük tepkiyi futbolcular gösterdi. Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Pierre van Hooijdonk, sarı lacivertli ekibin otobüsüne düzenlenen saldırıyı sert bir dille eleştirdi.

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Pierre van Hooijdonk, sarı lacivertli ekibin otobüsüne düzenlenen saldırının ardından açıklamalarda bulundu.

Söz konusu olayın ardından tweetler atan Hollandalı oyuncu, saldırıyı "inanılmaz" olarak yorumladı ve 2004 yılında yaşanan bir başka olayı hatırlattı

Pierre van Hooijdonk,"Fenerbahçe otobüsünün futbol teröristleri tarafından kurşunlandığı haberi inanılmaz! Sırada ne var? Aptallar... 2004 yılında Rizespor maçından sonra Trabzon'a havalimanına dönerken benzer bir olay yaşanmış ve otobüse tuğlalar ile saldırmışlardı. Şoför ve Serkan yaralanmıştı. Kariyerimin en korkunç tecrübesiydi. Neredeyse otobüs ile kaza yapacaktık. Bunları yapanlar aynı insanlar mı?

DİRK KUYT: ŞOKE OLDUM

Sakatlığı nedeniyle Rize'ye götürülmeyen Dirk Kuyt, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı duyunca kelimenin tam anlamıyla şok geçirdi. Hollandalı yıldız duygularını paylaştı: Ayakta zor durabiliyorum. Kötü düşünmek istemiyorum ama bu şekilde devam edemem.

Olayı bizzat yaşayan futbolcular uzun süre saldırının şokundan kurtulamadı. Ancak saldırının şoka uğrattığı isimler yalnızca kafiledekiler değildi. Sakatlığı nedeniyle Rize deplasmanına götürülmeyen takımın Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, sıcağı sıcağına olayla ilgili düşüncelerini aktardı.

'DİK DURMAK İSTİYORUM'

Takım arkadaşlarının korkunç bir durumla karşı karşıya kaldığını ifade eden Kuyt, “Hala elim ayağım titriyor. Ayakta zor durabiliyorum. Dik durmak istiyorum, kötü şeyler düşünmek istemiyorum ama ağlıyorum ve kendime engel olamıyorum şu anda. Gözlerimden yaşlar geliyor. Ben bu şekilde devam edemem” değerlendirmesini yaptı.

İLK ARAYAN SNEİJDER

Takım arkadaşlarıyla birlikte olmamasına rağmen saldırıdan sonra şoka giren Dirk Kuyt’ı ilk arayan isim Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder oldu. Dirk Kuyt’u arayan Sneijder, vatandaşı ve milli
takımdan arkadaşına geçmiş olsun dileklerini iletti. Sneijder, onun sakatlığı nedeniyle Rize’ye gitmediğini bildiği halde arkadaşından kafileyle ilgili bilgi aldı ve yanında olduğunu söyledi.

KAFİLE ŞOKA GİRDİ

Saldırı sırasında otobüste bulunanlar büyük panik yaşadı. Futbolcular ve teknik heyet adeta şoka girdi. İsmail Kartal ve Emre Belözoğlu, mermilerin isabet ettiği şoför mahalini dehşet dolu gözlerle inceledi. Büyük korku yaşayan oyunculardan Mehmet Topal, “Ölümden döndük. Ailelerimiz bizleri merak etmesin. Şoför abimiz dışında kimseye bir şey olmadı. İnşallah o da iyi olacak” diye konuştu. Bekir İrtegün ise Twitter hesabından, “Şoför hariç herkes iyi. Otobüsü o halde nasıl durdurdu hâlâ inanamıyorum” ifadelerini kullandı. İsmail Kartal ise sadece, “Şoför komaya girdi, silahla ateş edildi” diyebildi. Fanatik

F.Bahçeli yıldız dehşeti böyle anlattı!

Maçtan sonra Rize'den Trabzon'a dönerken Sürmene'de silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe kafilesindeki bir futbolcu yaşananları anlattı.

Fenerbahçeli bir futbolcu Trabzon'un Sürmene ilçesinde otobüslerine yapılan ve şoförün ağır yaralandığı silahlı saldırı anını TRT'deki Stadyum programının sunucusu Ersin Düzen'e anlattı.

'SAĞ TARAFIMIZ ŞARAMPOLDÜ'

Ersin Düzen adını açıklamadığı Fenerbahçeli futbolcunun saldırıyla ilgili açıklamasını şöyle aktardı:

"Otobüs hareket halindeyken karşı yönden geldiğini tahmin ettiğimiz araçtan 5-6 el ateş açıldı. Şoförümüz yaralanınca otobüsün ön tarafındakiler devreye girip aracı durdurdu. Sağ tarafımız şarampol ve deniz kenarıydı. Aşağıya yuvarlanabilirdik."

BEKİR: 'OTOBÜSÜ NASIL DURDURDU İNANAMIYORUM'

Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Şoför hariç herkes iyi. Otobüsü o halde nasıl durdurdu hala inanamıyorum" dedi.
Son Güncelleme: 05.04.2015 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.