KONYA’NIN BİR BÜTÜN OLARAK KALKINMASI SAĞLANACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da belediyecilik açısından önemli bir seviye yakalandığını, şehri daha farklı noktalara taşımaya çalıştıklarını söyledi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
KONYA’NIN BİR BÜTÜN OLARAK KALKINMASI SAĞLANACAK






Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da belediyecilik açısından önemli bir seviye yakalandığını, şehri daha farklı noktalara taşımaya çalıştıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kurban Bayramı dönüşü ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları ile bayramlaştı. KOSKİ Selçuklu Altyapı Tesisleri, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı Tesisleri, Tatlıcak Tesisleri ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki bayramlaşma programlarında konuşan Başkan Akyürek, Konya’da güzel bir bayram yaşandığını, küçüklerin sevindirildiğini, büyüklerin ziyaret edildiğini, ibadet duygusuyla Kurban Bayramı’nın gereklerinin yerine getirildiğini vurguladı. Belediye çalışanlarının bayramda da görev başında olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, bayram süresince nöbette olan çalışanlara Konya halkı adına teşekkür etti.
Konya’da belediyecilik açısından önemli bir seviye yakalandığını, şehri daha farklı noktalara taşımaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Akyürek, “Artık belediyemizin hizmet sahası büyüdü. Bundan önce kanalizasyon ve su hizmetinde 9 bin kilometre ile hizmet verirken artık 19 bin kilometre ile hizmet vereceğiz. Daha önce şehir merkezinde bin tatlı su çeşmesi ile hizmet verirken bunu tüm ilçelere, beldelere yayacağız” dedi. Son 9 yılda Hayvan Pazarı’ndan Bölge Adliye Mahkemesi’ne, şehir meydanlarından bugün dünyada devam eden en büyük restorasyon çalışması olan Bedesten ve tarihi şehir merkezi restorasyonuna, yeni stadyumdan, 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi’ne ve Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’ne kadar şehir merkezinde önemli hizmetlere imza attıklarını kaydeden Başkan Akyürek, bütün bunların 50 yılda bir yapılabilecek hizmetler olarak hayata geçirildiğini ifade etti.
Yeni Büyükşehir Yasası ile bütün bunları şehrin her ilçesine, her yerleşim yerine yayma sorumlulukları bulunduğunu anımsatan Başkan Akyürek, böylece Konya’nın bir bütün olarak gelişiminin ve kalkınmasının sağlamış olacağını söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.