Vekaletle kurban kesim fiyatları belli oldu

Deniz Feneri Derneği 22 yıldır olduğu gibi bu yıl da yine mazlumların yanında olacak. Deniz Feneri Derneği'nin bu yıl vekaletle kurban kesim fiyatları açıklandı.

20 Temmuz 2018 Cuma 08:55
Vekaletle kurban kesim fiyatları belli oldu






Vekaletle kurban kesim fiyatları belli oldu

Kurban Bayramı öncesi, kurbanını vekaletle kestirmek isteyen vatandaşlar için vekalet ücretleri açıklanıyor. Deniz Feneri bu yıl yurt dışında keseceği kurbanlar için uygulanacak fiyatları kamuoyu ile paylaştı. Yüzyılın iyilik elleri, kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için dünyanın ihtiyaç sahibi bölgelerinde olacak.

Dernek, 2018 yılı kurban hisse bedellerini yurt dışı 560 TL, yurt içi ise 1100 TL olarak belirledi. Filistin için ise kurban hisse bedeli diğer fiyatlardan farklı olarak 1.700 TL olacak.

Deniz Feneri, bu yılki kurban organizasyonunu "Kurbanlarınız Yoksulların Bayramı Olsun" sloganıyla yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte yurt dışında da 40 ülke ve bölgede gerçekleştirerek yüzbinlerce ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmeyi hedefliyor.

1996 yılının Ramazan ayında yayınlanan "Şehir ve Ramazan" isimli bir televizyon programıyla başlayan iyilik hareketi, önce "Deniz Feneri" kimliğine bürünerek önce haftalık yayınlanan bir programa dönüşmüş, sonrasında ise 1998 yılında kurulan aynı isimdeki dernek olarak iyiliklerine ve yardımlarına devam ediyor.  Kurulduğu günden bu yana artan bağışçı ve gönüllüleriyle Türkiye ve dünyada yüz binlerce aileye kurban eti, gıda, barınma, sağlık ve para yardımı ulaştırmış ve ulaştırmaya devam ediyor.

1998 yılından bu yana kurban organizasyonu gerçekleştiren Deniz Feneri'nin bu yıl yurt dışı için belirlediği kurban bedeli ise 560 TL. 

Vekâlet yoluyla kurbanlarını Deniz Feneri Derneği'ne bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kurban bedelinin 560 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 14 bin hisse vekaletle kurban kesen dernek, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor.

Neler yapılacak?

Deniz Feneri Derneği, 2018 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 40 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu yıl da kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak Deniz Feneri gönüllüleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat şartlarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitleri, su kuyularını, eğitim merkezlerini, yetimhane binalarını ve benzeri birçok projeyi de yerinde inceleme fırsatı bulacak.

Deniz Feneri gönüllüleri yollara düşecek

Derneğin gönüllüleri, hayırseverlerin kurbanlarını kesip muhtaçlara ulaştırmak için yollara düşecek. Kimisi saatlerce uçak yolculuğu yapacak, kimisi doğru dürüst yolu bile olmayan bölgelerde zor şartlar altında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Gittikleri bölgelerde, her şeye rağmen kendilerine emanet edilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kardeşlik duyguları güçlenecek

Kurban hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken ülkeler arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve insanlara umut ışığı olabilmek için bölge insanlarını sevgiyle kucaklayacak. Deniz Feneri, bağışçılarının kurbanlarını vekâlet yoluyla keserek dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırmasıyla birlikte, Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi de hedefliyor.

Kriz bölgelerine öncelik verilecek

Derneğin kurban organizasyonunda mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere öncelik verilecek. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Bangladeş ve Arakan ön planda tutulacak.

Yaklaşık 10 bin yetime bayramlık kıyafet

Türkiye ile birlikte onlarca ülkede binlerce yetime bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı planlanıyor. Tüm hayırseverler 150 TL karşılığında yetim çocuklara bir bayramlık kıyafet hediye edebilir ya da dilerlerse BAYRAMLIK yazıp 5560'a göndererek projeye 10 TL destekte bulunabilirler. 

3 kıtada kurban organizasyonu

Deniz Feneri Derneği Afrika'dan Balkanlara ve Güneydoğu Asya'dan Ortadoğu'ya kadar üç kıtada 40 ülkede ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak.

Peki Kurbanlar nasıl kesiliyor?

Kurbanlıklar Deniz Feneri Derneği görevlilerince kesim yapılacak olan ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.

-Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.

-Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.

-Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, görüntü ve kısa mesaj bağışçılara iletilir.

Kurban kesimi video kaydına alınıyor

Deniz Feneri Derneği bağışçılarına kurbanlar kesildikten hemen sonra SMS ile bilgi verilir, bayram sonrasında ise kurban kesim sertifikası ve hissedarların isimlerinin okunarak kurbanların kesildiğini gösteren kişiye özel kurban kesim görüntüsü ulaştırılır.

Kurbanınızı nasıl bağışlayabilirsiniz?

2 Dakikada Kurban Bağışı

Deniz Feneri, bağışçılarına iki dakikada kurban bağışı yapma imkânı sunuyor. www.denizfeneri.org.tr adresli internet sitesinden kredi kartı ile online ya da 0212 414 60 60 no'lu çağrı merkezin üzerinden kredi kartı ile 2 dakikada kurban bağışı yapmak mümkün. 

Hesap Numarası Vermeden Bağış

Deniz Feneri, kredi kartı kullanmayan bağışçıları için de Halkbank, Türkiye Finans, Ziraat Bankası, Kuveyt Türk, Albaraka Türk, Vakıfbank ve Ziraat Katılım şubelerinden tahsilat ekranları sayesinde kolayca bağış yapma imkânı sunuyor. 

Deniz Feneri'ne ayrıca Garanti, Yapı Kredi, Akbank ve İş Bankası aracılığıyla da kurban bağışı yapılabiliyor. (Not: Bu bankalardan yapılan kurban bağışlarının dekontunu 0212 415 61 61'e fakslamak gerekiyor.)

Deniz Feneri Derneği'ne, çeşitli noktalarda açılacak tanıtım ve bağış kabul stantlarından ve dernek merkezlerinden de kurban bağışı yapılabilir.

Anahtar Kelimeler:
Deniz Feneri Derneği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.