Amerika'da cami önüne ellerinde silahlarla geldiler

İslam düşmanlığının hızla arttığı Amerika'da, cami önünde toplanan silahlı fanatik hristiyanlar ellerinde silahlarla içerideki müslümanları linç etmek istedi...

31 Mayıs 2015 Pazar 11:35
Amerika'da cami önüne ellerinde silahlarla geldiler






Amerika'da cami önüne ellerinde silahlarla geldiler


İslam düşmanlığının hızla arttığı Amerika'da bir grup silahlı hristiyan cami önüne ellerinde silahlar ve bıçaklarla geldi. Polis Texas'ta geniş güvenlik önlemleri alıyor. ABD’de, Hz Muhammed karikatürleri yarışmasına düzenlenen saldırıyı protesto etmek iddiasında olan İslam karşıtları, cami önündeki eyleme silahlarıyla gitti.

Karşı taraftaki bir grup da 'komşunu sev' sloganıyla onlara karşılık verdi.

ABD’nin Texas eyaletinde iki hafta öce Hz Muhammed karikatürleri konulu bir sergi ve yarışma düzenlenmiş, etkinliğin yapıldığı yere silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıyı DAEŞ’in üstlendiği öne sürülmüştü. Önceki gün İslam karşıtları bu saldırıyı protesto etmek iddiasıyla, silahlarını kuşanıp sokağa çıktı. Arizona eyaletindeki Phoenix kentinde İslam Cemaati Merkezi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup yanlarına silah ve bıçaklarını da alarak düzenledikleri protestoda Hazreti Muhammed karikatürleri ve İslam’a hakaret eden pankartlar açtılar.

POLİS ÇATIŞMAYI SON ANDA ÖNLEDİ

Jon Ritzheimer adlı asker Facebook hesabından bu etkinliğin, “Texas eyaletinde Hazreti Muhammed konulu karikatür yarışmasına yönelik silahlı saldırıya yanıt olduğunu” yazdı. Merkezin, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin burada ibadet etmesi nedeniyle seçildiğini söyleyen Ritzheimer, Müslümanlardan saldırı beklediklerini söyledi; herkese ‘anayasal haklarını kullanarak etkinliğe silahla gelme’ çağrısı yaptı. Protesto sırasında, karşıt bir grup da “Komşunu sev” pankartları açarak İslam karşıtlarını protesto etti. İki grup arasında sözlü sataşma yaşandı ancak polis devreye girerek gösterilerin olaysın sona ermesini sağladı.

‘ABD’den İslam’ı sileceğiz’

ABD'de İslam düşmanı eylemciler İslam’a karşı sloganlar atarken, yaklaşık 250 kişilik başka bir grup kısa sürede caminin önünde toplanarak eylemcilere tepki gösterdi. İncil’e gönderme yapan grup, “Komşunu sev” sloganı attı. Amerika ve İslam İlişkileri Konseyi’nin Arizona eyalet sorumlusu İmran Sıddıki “Yanlış anlamayın, ‘ABD'yi radikal İslam’dan temizleyeceğiz’ demiyorlar. ‘ABD'den’dan İslam’ı sileceğiz’ diyorlar” dedi.
Son Güncelleme: 31.05.2015 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.