Hindistan Kültür Bakanı Tac Mahal iddialarını yalanladı

Hindistan Kültür Bakanı ülkenin en turistik yapılarından Tac Mahal'in Hindu tapınağı olduğuna dair ortaya atılan iddianın asılsız olduğunu açıkladı.

01 Aralık 2015 Salı 12:11
Hindistan Kültür Bakanı Tac Mahal iddialarını yalanladı






Avukatlar geçen yıl tapınak olduğunu iddia ettikleri Tac Mahal’in Hindulara geri verilmesi için imza kampanyası başlatmıştı. Kültür Bakanı Mahesh Sharma, hükümetin bu iddiayı doğrulayacak hiçbir kanıt bulamadığını belirtti.

Anıtın bulunduğu Agra kentinden olan avukatlar, ellerinde Tac Mahal’in aslen Hindu Tanrısı Shiva için inşa edildiğine dair ciddi kanıtlar olduğunu iddia etmişti.

Hindistan‘ın sembol yapılarından olan Tac Mahal, dünyanın ‘aşk için’ dikilmiş en büyük anıtı olarak kabul ediliyor.
Tac Mahal, Babür İmparatorluğu’nun beşinci hükümdarı Şah Cihan tarafından, 1631 yılında 14. çocuğunu doğururken ölen üçüncü eşi Mümtaz Mahal için yaptırılmıştı.
Tac Mahal’i hergün ortalama 12 bin turist ziyaret ediyor.
Yapı 1983 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde.
Son Güncelleme: 01.12.2015 12:17
Anahtar Kelimeler:
HindistanTac Mahal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.