Ek ders ücretleri iki katına çıkıyor!

Cezaevleri, yurtlar, yetim, dar gelirli aile çocuklarına verilen ek derslere katılan öğretmenler daha fazla ücret alacak?

17 Ocak 2015 Cumartesi 00:40
Ek ders ücretleri iki katına çıkıyor!






Ek ders ücretleri iki katına çıkıyor!

Henüz kanun hükmünde bir kararname aşamasında. AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl imzasıyla Meclis'e sunulan kanun teklifiyle öğretmenlerin ek ders ücretleri iki katına çıkarılması amaçlanıyor. Çıkmasına kesin gözüyle bakılan kararnamenin belli şartları var. Bu şartları yerine getiren öğretlenler girdikleri ek derslerden iki kat daha fazla para alacak.

KİMLER ZAMLI EK DERS ÜCRETİ ALACAK?

AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl'ün imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapan teklif, Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngörüyor.

Buna göre, ek ders ücretleri, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ödenecek.

Türk Hava Kurumu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve resmi darülaceze kurumları ile Darüşafaka Cemiyeti ve Yeşilay Derneği'ne ait iktisadi işletmelerin, Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamına giren gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılacak. 

Son Güncelleme: 17.01.2015 00:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.