MÜSİAD Ankara Malili çocuklara kucak açtı

MÜSİAD Ankara, Türkiye'de bir ilke imza atarak Mali'den gelen çocuklara ev sahipliği yapacak. Projeyle, Keçiören Çağrı Okulları'ndan eğitim alacak olan öğrenciler, Türk ve İslam kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak.

20 Temmuz 2018 Cuma 09:09
MÜSİAD Ankara Malili çocuklara kucak açtı






MÜSİAD Ankara Malili çocuklara kucak açtı

Batı Afrika ülkesi olan Mali'den gelen çocuklar, kardeş okul olarak belirlenen, aynı zamanda MÜSİAD Ankara üyesi olan Çağrı Okulları'nda yaz ayı boyunca sürecek eğitim kapsamında ağırlanacak.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Cibuti eski Büyükelçisi Hasan Yavuz, MEB Açıköğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenci ve Mali Büyükelçi Yardımcısı Aliou Dioncounda Dembele okulu ziyaret ederek öğrenciler ile Çağrı Okulları'nda bir araya geldi.

Eğitime verdikleri katkıdan dolayı, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal başta olmak üzere, Çağrı Okulları Kurucu Genel Müdürü Nuran Altunbaş'a ve MÜSİAD Ankara Yönetim Kurulu Üyesi ve DEİK Türkiye- Mali İş Konseyi Başkanı Fatih Altunbaş'a gerçekleşen ziyarette teşekkür eden Türkiye Maarif Vakfı Afrika Koordinatörü ve Cibuti eski Büyükelçisi Hasan Yavuz " 'Atalarımız tohum ek çıkmazsa toprak utansın' diyor. Biz de bu noktadan hareketle bir adım attık. Okul kurucularından ve aynı zamanda MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Fatih Altunbaş'a Afrika'da ihtiyacı olan bir okulumuzun olduğunu söyledik. Okulun her noktasının yenilenmesinde büyük emekler sarf ettiler. Devletimiz adına kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Biz Afrika ile birbirimizi bu zaman dilimine kadar çok net tanımıyorduk. Şimdi çabalarımız ve gayretlerimizle ikili ilişkilerimizde güzel bir noktaya ulaşmak üzereyiz. 'Ey Afrika, kara sevdamızsın' dedik ve bir yola çıktık. FETÖ tarafından Afrika'da hayata geçirilen, 27 ülkede 120 okul ve 13.000 öğrenciyi Türkiye Maarif Vakfı bünyesine dâhil ettik. Afrika'nın çocukları bizim için çok önemli" açıklamasında bulundu.

Türk Kültürüne ve Tarihine Şahitlik Edecekler

Türkiye Maarif Vakfı ile tanıştıktan kısa bir süre sonra eğitim noktasında birçok adım attıklarını dile getiren MÜSİAD Ankara Yönetim Kurulu Üyesi ve DEİK Türkiye- Mali İş Konseyi Başkanı Fatih Altunbaş "MÜSİAD Ankara Başkanımız Sayın İlhan Erdal'ın önemsediği konuların başında gençler, uluslararası öğrenciler ve eğitim geliyor. Dernek olarak daha önce bu alanlarda birçok projeyi hayata geçirdik. Mali'ye gerçekleşen ziyaretimizde eğitime uygun olmayan okulumuzun yenilenmesinde büyük katkı sağladık. Sonra okullara baktığımızda büyük bir ruh eksikliğinin olduğunu gözlemledik. Eğitim noktasında da kendilerine destek çıkmaya karar verdik. Bugün Türkiye'de ilk defa bir okul, Afrika'nın güneyinden gelen öğrencilerimizi ağırlayacak. 10 öğrenci ve 3 öğretmenimiz Türk ve İslam kültürünü yakından tanımış olacak. Öğrencilerimiz, aynı zamanda gezi düzenleyeceğimiz Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Söğüt gibi yerlerle de Türkiye tarihini ve medeniyetimizi daha yakından görme imkanı bulacak" dedi.

"Türkiye ve Mali Arasında Köprü Olacağız"

Çağrı Okulları Kurucu Genel Müdürü Nuran Altunbaş ise, eğitimin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Eğitim sadece burada değil, tüm dünyada çok önemli. Dünyadaki bütün Müslümanların ve mazlumların dertlerine ortak olmalıyız. Bugün öğrencilerimizi burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Bizim Afrika ile ortak noktamız İslam kimliği; bu kimliğimizi ortaya çıkarmak için elimizden geldiğince çaba sarf edeceğiz. Çocuklarımız buraya geldiğinde çok şaşırdılar. Türkiye'yi beklediklerinden farklı buldular. Türkiye ile Mali arasında kardeşliğe ve sevgiye dayalı güzel bir köprü kurulması en önemli amacımız."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.