Osmanlıca Kursu'na rekor başvuru

Osmanlıca eğitim konusunda tartışmalar sürerken, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin açtığı kursa binlerce öğrencinin başvurduğu ortaşa çıktı

11 Aralık 2014 Perşembe 16:00
Osmanlıca Kursu'na rekor başvuru






Osmanlıca Kursu'na rekor başvuru



Milli Eğitim Bakanlığı Şurası’nda gündeme gelen Osmanlıca’ya yoğun ilgi..  Gaziosmanpaşa Belediyesi, Küçükköy’de bulunan Bilgi Evi’nde Osmanlıca kursu açmaya karar verdi. 10 bin kişinin Osmanlıca öğrenmesinin amaçlandığı kurs kısa sürede büyük ilgi gördü.  Projenin tanıtımının üzerinden daha bir ay geçmeden bin kişi Osmanlıca öğrenmek için Bilgi Evi’ne müracaat etti. . Büyük bir taleple karşılaşan belediye, ek ders açma girişimlerine başladı, diğer birimlerinde de Osmanlıca kursu açmak için harekete geçti. Ayrıca İstanbul’daki diğer belediyelerin de Osmanlıca kurslarına start vermeye hazırlandığı öğrenildi.
 
Kursun belediyesinde açılmasına onay veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Tarihimize ait kitaplar, arşiv belgeleri okunmayı ve anlaşılmayı bekliyor. Osmanlıca’nın öğrenilmesi eski eserlerin okunması ve anlaşılması açısından büyük önem kazanıyor.  Vereceğimiz Osmanlıca derslerinin bu açıdan büyük bir eksiği kapatacağına inanıyorum” diyor.
 
HEDEFİMİZ 10 BİNDİ AMA ŞİMDİ…
 
Tarihi kitapların okunması ve gençlerin tarihi orijinal diliyle öğrenmeleri gerektiğini düşünen Usta, kursa yoğun ilgiden memnun: “Tanıtımın üzerinden 1 ay geçmeden yaklaşık bin kursiyer Osmanlıca öğrenmek için birimlerimize müracaat etti. Osmanlıca kursunu ilköğretim 5’nci sınıflar ve üzeri sınıflarda eğitim gören öğrencileri kapsayacak. Yoğun ilgi üzerine kursu toplam 6 merkeze yaymaya karar verdik. Projeye başlarken 10 bin kursiyerin Osmanlıca öğrenmesini hedefliyorduk. Ancak bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz!”
 
DİĞER BELEDİYELER DE HAREKETE GEÇTİ
 
Osmanlıca kurslarına ilgiye diğer belediyeler de ilgisiz kalmadı. Küçükçekmece, Esenyurt ve Sultangazi Belediyeleri de Osmanlıca kurslarının olduğu ilçeler. Bu yerlerde gelen talep üzerine Osmanlıca kurslarının devam ettiği öğrenildi. Diğer belediyeler de Osmanlıca kurslarına start vermek için harekete geçti. AKŞAM Ercan Öztürk
Son Güncelleme: 11.12.2014 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.