Yök, Celal Bayar Üniversitesi'ndeki 3 Rektör Adayını Belirledi

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - YÜKSEK Öğretim Kurumu (YÖK), 14 üniversitenin rektörlük seçimi ile ilgili ikinci aşamayı da tamamlayıp, Cumhurbaşkanlığı'nın onayına sunulacak isimleri belirledi. Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak listede...

14 Kasım 2014 Cuma 13:01
Yök, Celal Bayar Üniversitesi'ndeki 3 Rektör Adayını Belirledi






Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - YÜKSEK Öğretim Kurumu (YÖK), 14 üniversitenin rektörlük seçimi ile ilgili ikinci aşamayı da tamamlayıp, Cumhurbaşkanlığı'nın onayına sunulacak isimleri belirledi. Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak listede Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ndeki (CBÜ) adaylardan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof.Dr. Kemal Çelebi birinci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Var ikinci, mevcut Rektör Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli ise üçüncü sırada yer aldı. Manisa'daki seçimde ilk sırada yer alan Prof. Dr. Pakdemirli'nin isminin üçüncü sırada yer alması dikkati çekti.
Celal Bayar Üniversitesi'ninde geçen 30 Ekim'de yapılan rektörlük seçimlerine katılan 10 adaydan, mevcut Rektör Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli 204, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof.Dr. Kemal Çelebi 108, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Var 73, Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Talha Müezzinoğlu 57, Medikal Ozon Terapi Derneği Başkanı Prof.Dr. Nurettin Lüleci 55, eski rektör Prof.Dr. Semra Öncü 53 oy alarak ilk 6 isim arasına girmiş ve isimleri YÖK'e sunulmuştu.
YÖK, kendisine sunulan isimlerden 3'ünü eleyip, birinci sırada Prof.Dr. Kemal Çelebi, ikinci sırada Prof.Dr. Ahmet Var ve üçüncü sırada Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli'yi Cumhurbaşkanı'nın onayına sundu. Manisa'daki seçimde ilk sırada yer alan mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin isminin üçüncü sırada yer alması dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hangi ismi rektör olarak atayacağı merak konusu olurken, CBÜ'de kurulduğu günden bu yana seçimlerde ikinci en çok oyu alan aday rektörlük koltuğuna oturmuştu.

FOTOĞRAFLI
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.