AK Parti ve MHP'den seçim iptali için başvuru

İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayan MHP, seçimlerin iptal edilmesi için YSK'ya başvurdu. Bir başka iptal başvurusu ise YSK birleştirme tutanakları hazırlanırken AK Parti'den geldi..

17 Nisan 2019 Çarşamba 14:33
AK Parti ve MHP'den seçim iptali için başvuru






AK Parti ve MHP'den seçim iptali için başvuru


Son dakika haberi, İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayan MHP, seçimlerin iptal edilmesi için YSK'ya başvurdu. Bir başka iptal başvurusu ise YSK birleştirme tutanakları hazırlanırken AK Parti'den geldi..

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için mazbata verilmesine hazırlanırken, MHP'den iptal başvurusu geldi. AK Parti'nin İstanbul seçimlerinin iptali için yaptığı başvurunun hemen ardından MHP'de harekete geçti. MHP, mazbatasını alan CHP Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın, tutanağının iptal edilmesini, İstanbul Seçimlerinin de yenilenmesini istedi. YSK, Ekrem İmamoğlu için Mazbata hazırlarken, iki ayrı iptal başvurusuna nasıl cevap verileceği henüz bilinmiyor.

TUTANAKLAR BİRLEŞTİRİLİYOR

İstanbul Maltepe'de 1089 sandıktaki yeniden sayım işlemi sona erdi. Hazırlanan birleştirme tutanakları tamamlanarak İl Seçim Kuruluna gönderildi. İl Birleştirme Tutanağı'nın düzenlenmesinin ardından mazbatanın düzenlenmesi bekleniyor. Öte yandan, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, mazbatasını aldı.


BİRLEŞTİRME TUTANAĞI HAZIRLANDI

Maltepe İlçe Seçim Kurulu oy sayımın tamamlanmasının ardından ilçe birleştirme tutanağını hazırladı. Bu tutanak İl Seçim Kurulu’nda diğer ilçelerle birleştirilip İl Birleştirme Tutanağı düzenlenecek. Bu tutanağın düzenlenmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mazbata düzenlenecek. Öte yandan Maltepe'deki birleştirme tutanakları tamamlanarak İl Seçim Kuruluna gönderildi.

ALİ KILIÇ MAZBATASINI ALDI

Bu arada CHP'mi Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, mazbatasını aldı.

AK PARTİ'DEN İTİRAZ

AK Parti, Maltepe'deki ilçe birleştirme tutanaklarının usulüne uygun düzenlenmediği gerekçesiyle YSK'ya iptal başvurusunda bulundu. AK Parti YSK temsilcisi de, YSK'ya usul konusunda görüş sunulması talebinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
MHPSon Dakika Haberi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.