İmamoğlu Saraçhane'yi dolduran vatandaşlara seslendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almasının ardından Saraçhane'de bulunan İBB binasına gelerek, Mevlüt Uysal'dan görevi devraldı. 

17 Nisan 2019 Çarşamba 20:20
İmamoğlu Saraçhane'yi dolduran vatandaşlara seslendi






İmamoğlu Saraçhane'yi dolduran vatandaşlara seslendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 günün ardından, mazbatasını alarak görevi devraldı. İmamoğlu, görev tesliminin ardından İBB Saraçhane binası dışında kendisini bekleyen kalabalığa hitap ettiği konuşmada, "Size net olarak ifade edeyim, küskünlüklerinizi, kızgınlıklarınızı, ayrılıklarınızı her şeyinizi bir kenara koyun. Artık iyi düşünce, pozitif bakış, bu şehrin insanlarına kucaklayan bir anlayışa hep birlikte sahip olalım" dedi..

KİMSE ÜŞÜMESİN KİMSE AÇ KALMASIN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi; Kimsenin üşümesine fırsat tanımayalım, kimsenin aç kalmasına bu şehirde fırsat tanımayalım. Sokağınızda bugüne kadar sizi kutuplaştıran, sizi ayrıştıran hangi unsurlar varsa ve ayrı düştüyseniz ve selam borcunuzun olduğunu düşündüğünüz bir komşunuz, hemşehriniz varsa lütfen bu kardeşiniz, bu yol arkadaşınız sizden rica ediyor. Bugün buradan ayrıldıktan sonra gidin onun elini sıkın, ona benim kucak dolusu sevgilerimi iletin" dedi..

Anlaşıldı siz diyorsunuz ki "az laf çok iş". "Sen konuşma biz konuşalım" diyorsunuz. Hakikaten iyi ki varsınız. Bu şehre, bu güzel insanlara barış getiriyoruz barış. Bu güzel insanlara sevgiyi getiriyoruz. Herkesi selamlıyorum. Bu şehirde yaşayanları selamlıyorum. Türkü, Laz'ı, Kürt'ü selamlıyorum. Bu şehrin Müslümanlarını, Alevilerini, Sünnilerini, Hristiyanlarını Ermenilerini selamlıyorum. Bu güzel şehirde yaşayan herkesi selamlıyorum. Hoş geldin İstanbul. Asla vazgeçmedik. Haktan hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik. 

Bu şehrin vicdanından ahlak duygularından bu şehrin adalet duygusundan asla vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz. 

Bu şehrin kaymak tabakası artık vatandaş. Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok. Bu şehrin nimetlerini paylaşmak var. Kimsenin hakkını yemedim kimseye de hakkınızı yedirmeyeceğim. 


Biz bu ülkenin ve şehrin insanına hizmet etmeye geliyoruz. Ben herkese hizmet edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partililere, İYİ partilere AK Partililere, MHPlilere, HDP'lilere, Saadet Partililere hizmet edeceğim. Bu şehir için herkes teminat olacak. Ben hiçbir insanımı ayırt etmeyeceğim. Size en demokrat belediye başkanlığını vaat ediyorum.

Anahtar Kelimeler:
SaraçhaneEkrem İmamoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.