Bünyamin Aksungur: Türk dünyasının gür sesi Canan Uykuda ile geliyor

Türk Dünyası şarkılarının 1970 yılından bu yana sadece Türkiye'de değil dolaştığı 27 ülkede konserler vererek seslendiren Bünyamin Aksungur, repertuarındaki 7 bin 500 eserden en çok etkilendiği 37 şarkıyı bir albümde topladı.

17 Mayıs 2018 Perşembe 01:18
Bünyamin Aksungur: Türk dünyasının gür sesi Canan Uykuda ile geliyor






Bünyamin Aksungur: Türk dünyasının gür sesi 'Canan Uykuda' ile geliyor


Canan Uykuda, Bünyamin Aksungur'un 48 yıllık  müzik yolculuğunda ilk albümü. Sadece Türkiye'de değil 27 ülkede yüzlerce şehirde konser veren Türk Dünyası'nın gür sesi, soluğu Aksungur'un Canan Uykuda 3 ayrı albümün ilk bölümü olarak  müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Repertuarında 7 bin 500'ü aşkın eser bulunduran Aksungur, 'Canan Uykuda' için kendisini etkileyen 37 şarkıyı albüme almış. 2015 yılında Doğu Türkistan gezisi sırasında derlenen şarkının adı, üç albümlük çalışmanın ilk bölümüne verilen isim olmuş. 13 şarkılık Canan Uykuda'nın stüdyoda son çalışmaları yapılıyor. 

Türk Dünyası kültür, sanat ve müzik adamı Bünyamin Aksungur, ilk albümü Canan Uykuda ile gelecek kuşaklara önemli bir eser bırakıyor. Üç albümden oluşacak olan çalışmanın ilk bölümü için, 2 yıl önce stüdyo çalışmalarına başlayan usta sanatçı Bünyamin Aksungur'a Türk Dünyası'nın tanınmış saz ustalarından da destek geldi. 

Her biri Türk Dünyası'nın farklı ülkelerini, boylarını, kültürlerini temsil eden 35'ten fazla enstrumanın yer aldığı albümde Özbekistan'ın dünyaca meşhur Nay Sanatçısı Prof. Dr. Abdulhayat Anduraşitov ile Gıçak virtiözü Talatbek Tuyçiyev, Türkiye'ye gelerek Uygur ve Özbet şarkılarını çaldı. Prof.Dr Abdulahat Anduraşitov ile Gıçak virtiözü Talatbek Tuyçiyev bir yandan Aksungur'a müzik desteği verirken, bir hafta boyunca İstanbul'da kültür sanat çevreleriyle kaynaştı. Canan Uykuda almünün Azerbaycan eserlerine ise Aksungur ve ekibi ayrı bir titizlik gösterdi. Dünyanın en iyi Tar sanatçısı Prof.Dr. Möhlet Müslümov ile Kamanca sazının zirvesi olarak bilinen Doç. Dr. Munis Şerifov, stüdyo çalışmalarında Aksungur'un yanında yer aldı.

TÜRKİYE'DE ALBÜM ÇIKARMA DEVRİ ÇOKTAN BİTTİ AMA

Canan Uykuda'nın uzun süredir hazırlıklarını sürdüren Bünyamin Aksungur, Türkiye'de son dönemde albüm çıkarma devrinin artık kapandığını belirterek kanayan bir yaraya da parmak bastı. "Hiç bir kişi ve kuruluştan 1 kuruş bile destek almadık. Şu ana kadar albüm için harcadığımız masraf 200 bin lirayı geçti. Bir lira bile geri dönüş ümit etmiyorum. Zira Türkiye'de albüm çıkarma devri çoktan geçti. Korsan olarak internetten kolaylıkla indirilebilirken insanlar niye para versinler ki. Ayrıca bu bir kültür işi. Öyle böyle değil ciddi bir kültürel çalışma. Müzik yönetmenim Selçuk Murat Kızılateş, yıllardır birçok sanatçımızın albümünü yönetip ortaya çıkarmış, müzikal yeteneği son derece yüksek bir sanatçı."

TÜRK DÜNYASININ TÜRK MİLLETİNİN DELİSİYİM

Aksungur 'Canan Uykuda'nın geri dönüşü olmayacaksa neden böyle bir albüme imzanızı attınız" sorusuna kendine has üslubuyla cevap verdi. "Beni bu günlere Türk Milleti getirdi. Ben deli miyim? Evet Deliyim. Türk Milleti'nin, Türk Dünyası'nın delisiyim. Çok şükür kimseye muhtaç olmadan kendi yağımızla kavrulabiliyoruz. Bu çalışma beni yetiştiren, şerefli bir kimlik ve kişilik veren Türk Milletine karşı borcumun ilk taksitidir. Belki belki manevî bir geri dönüş olur, ki benim gerçek ödülüm de bu olacaktır."

NOT: Albümün kapak grafik çalışması için sosyal medyada devam eden beğeniye göre değişebilir. Grafik Sanatçısının engin hoşgörüsüne sığınarak yayınladık.

Son Güncelleme: 16.05.2018 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Talatbek 2018-06-01 20:11:58

Talatbek